Спонсорът на Левски държи част от правата на две от звездите в отбора?


Спонсорът на Левски държи част от правата на две от звездите в отбора?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9787 0

Част от правата на двама от основните играчи на Левски се държат от основния спонсор на клуба. Това са Роналдо и Джавад Ел Джемили. И двамата бяха привлечени по настояване на бившия треньор на "сините" Станимир Стилов, като до този момент показват защо са били избрани.

Именно Джемили е най-ефективният играч на "сините" от началото на сезона с 5 гола и 2 асистенции, а Роналдо, който беше третият поред бразилец, дошъл на "Герена".

Договорка за извънредни пари

От "Герена" разкриха, че основният спонсор на Левски се е съгласил да даде извънредните пари, след като от клуба са предложили на букмейкърскaта компания да придобие процент от правата на футболистите. По неофициална информация става дума за около 20% от Роналдо и Ел Джемили, твърди "Мач телеграф"

Роналдо беше привлечен от бразилския Баия за 180 000 долара, а Джавал Ел Джемили струваше на "сините" около 120 000 евро, платени на кипърския Акритас.

Това означава, че, ако един ден Левски реши да продаде двамата, спонсорът им ще си върне част от парите и дори може да излезе на печалба, ако сделката е изгодна за "сините", допълва още изданието.

Това към момента прави Джемили почти непродаваем, тъй като клубът ще вземе само около 40% от продажната му цена. Причината е, че Акритас обявиха официално при продажбата на испанеца, че задържа 40% от правата му. Междувременно пък стана ясно, че Андриан Краев, който отказва да преподпише, е бил на системи преди последния мач на "сините" с Черно море.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички