Кой ще компенсира липсата на Уелтън в Левски? Николай Костов с две основни опции


Кой ще компенсира липсата на Уелтън в Левски? Николай Костов с две основни опции
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

2330 0

Наставникът на Левски Николай Костов мисли около няколко варианта за заместник на Уелтън в атакуващата фаза за идното гостуване на Берое. Бразилският нападател на "сините" получи контузия срещу Черно море и sъс сигурност е аут за следващите няколко мача. Уелтън е със скъсани връзки на глезена и от клуба ще опитат да избегнат операция.

Какъв е изборът пред Костов?

Опциите пред Костов са две основни. Една от тях е Джавад ел Джемили да бъде поставен на лявото крило, а зад нападателя Рикардиньо да играе някой измежду Хасими Фадига или Асен Митков.

До един от двамата ще действа и Андриан Краев, като Дарлан отново ще бъде позициониран пред защитата, пише "Тема спорт". Испанецът с марокански корени вкара срещу Черно море от ролята на плеймейкър и именно от тази позиция дойдоха петте му попадения от началото на сезона. Вторара опция е Марин Петков, който е типично крило, но бе ползван от наставника на сините и като ляв бек.

Едва ли Николай Костов ще прибегне до вариант да постави на левия фланг играч, който няма качествата на типичен флангови футболист. Именно от тази част на терена Уелтън тормозеше най-много своите съперници. А според Емил Велев бразилците в Левски правят, каквото си поискат и не гледат особено тактиката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички