Династия "Михайлови": Кой от 3-мата вратари е най-успешен при дузпите в Левски?


Династия "Михайлови": Кой от 3-мата вратари е най-успешен при дузпите в Левски?
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

2370 0

В последния кръг от българската Първа лига Левски победи с 2:1 Локомотив (София) след пълен обрат и постигна първи успех под ръководството на Станимир Стоилов след завръщането му. Развоят можеше да бъде и различен, но Пламен Крачунов видя изпълнението си на дузпа спасено от стража на "сините" Николай Михайлов.

За бившия играч на Твенте това бе втора спасена шампионатна дузпа за Левски, след като първата бе в самия край на миналата година, когато Тиаго Родригес от ЦСКА не успя да го преодолее (срещата все пак завърши с минимален успех 1:0 за "червените" след гол на Али Соу).

Любопитното е, че той води по този показател легендарния си баща Борислав Михайлов. Въпреки легендарното представяне на настоящия президент на БФС през 1994 година и хванатите дузпи на Марселино Бернал и Хорхе Родригес на Световното в САЩ, той не е спасил нито един 11-метров наказателен удар за Левски в шампионата, информира "Мач Телеграф".

Все пак трябва да се отбележи, че Борислав е хващал две много важни дузпи с екипа на Левски - в два поредни финала за Купата на България, единият срещу Ботев (Пловдив), а другият - срещу "любимия" съперник ЦСКА.

Ники Михайлов ще трябва да спаси още няколко дузпи в Първа лига, за да стигне своя покоен дядо Бисер. Той има 5 отразени 11-метрови наказателни удари като вратар на Левски в родното първенство, допълва изданието.

А една от звездите на Левски ще пропусне следващия мач в Първа лига за тима - срещу Пирин (Благоевград).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички