Иво Ивков: Стабилизирам Левски и си тръгвам, ако клубът фалира - оставам!


Иво Ивков: Стабилизирам Левски и си тръгвам, ако клубът фалира - оставам!
Снимка: Yulian Todorov / / LAP.bg

1573 0

Новият изпълнителен директор на Левски Ивайло Ивков обяви, че има намерението да стабилизира финансово клуба за две години и половина, а след това ще си подаде оставката. Ако обаче "сините" фалират под неговото ръководство, то той ще остане до самия край на "Герена".

"Не ми е чужда обстановката на "Герена". Макар и нецялостно, имам поглед върху кухнята на Левски и в най-тежките ситуации за клуба съм бил винаги на разположение. При всички положения възнамерявам след две години - две години и половина, ако клубът е финансово стабилизиран, да подам оставка от поста изпълнителен директор. Това възнамерявам да направя като видя Левски жизненоспособен и стъпил на краката си", започна Ивков пред БНТ.

"Нормално е това да стане най-късно до две години и половина. Ако клубът фалира, тогава ще остана докрай. През годините клубът е натрупал доста задължения и текущият ни бюджет е доста сериозен, благодарение на генералния ни спонсор.

Левски винаги трябва да търси нови партньори. Тази история с бащиците, които идват и дават по 20 милиона, трябва да я забравим. Не искам Левски да е зависим от един човек или от една компания", добави още той.

"Нещата са комплексни. Трябва с новия екип паралелно да започнем да работим във всеки един аспект. Повишаване на приходната част само с лозонги няма да стане. Най-много приходи клубът получава от многобройните си привърженици. Това е нашият голем потенциал, с който трябва да привлечем бъдещи рекламодатели и партньори във всякакъв вид събития. Ние трябва бързо да спечелим доверието на привържениците, защото те изстрадаха много, а ние искаме много от тях. Те са нашият най-основен капитал.

Следващата седмица ще обявим дарителска кампания и кампания за членски карти. Клубът оцелява именно заради привържениците си. Чрез нашите привърженици ще дойдат финансови резултати за оздравяване на бюджета и увеличаване на приходната част.

Всички дела са важни за Левски в момента. Казусът с Петър Хубчев бе да разсрочим, за да имаме глъдка въздух, тъй като не сме му изплатили заплатите, които му се полагат по договор. В преговори сме с Хубчев, нашите партньори водят преговори с него поради насложено недоверие между двете страни. Там казусът вече не е юридически, загубихме делата, които се водеха срещу Левски и дължим немалка за нашите страндарти сума.

Тепърва ни предстои да губим дела. Обръщам се към всичките ни кредитори да ни дадат глъдка въздух. Нито едно задължение не е забравено, просто Левски в момента все още е в много трудно финансово положение", завърши Ивков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лига 1

Задачите пред Меси, които го спират да приключи с футбола, след като стана световен шампион

На Световното първенство по футбол 2022 Лионел Меси стана шампион с Аржентина и спечели единствения трофей,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички