Легенда на Реал и Испания довежда Хосе Кордоба от Левски в Европа


Легенда на Реал и Испания довежда Хосе Кордоба от Левски в Европа
Снимка: Оф. сайт на Левски

5707 0

След сагата с негово участие защитникът на Левски Хосе Кордоба се очаква да се завърне в предстоящия мач на тима в събота срещу Пирин (Благоевград). Треньорът Станимир Стоилов има доверие в неговите качества, според слуховете. Интересен факт за него е, че е бил оценен от легендарен бранител, преди да стигне до "Герена" и изобщо до Европа.

Панамецът е забелязан не от кого да е, а от легендата на Реал Мадрид и Испания Мичел Салгадо. 45-годишният бивш футболист, който в продължение на десетилетие игра за "Белия балет" и 8 години носи фланелката на "Ла Фурия", е човекът, довел панамеца в Селта.

"Нещата се случиха, когато Салгадо дойде в Панама и видя две деца от нашата школа. Казаха ми, че в Селта има място и аз съм избраният(тази на Индепендиенте де ла Хорера)", споделя 20-годишният защитник. Така той е взет на проби в Селта, където тогава испанската легенда работи. Самият Салгадо споделя, че е изненадан от бързата адаптация на панамеца в Селта. "Той ще има възможност да бъде играч в Европа и нивото му ще расте", посочва бившата звезда.

Може би не е широко известно, че Мичел Салгадо изигра последния мач в кариерата си именно за Индепендиенте де ла Хорера, където игра еднократно през 2018 г. Впоследствие връзката между него и клуба се е съхранила и испанецът започва да помага със съвети посещения на панамския клуб. Така се стига до привличането на Хосе Кордоба в Селта. Повече за футболиста можете да научите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички