Станислав Генчев като треньор срещу Левски: Рядко успешна статистика


Станислав Генчев като треньор срещу Левски: Рядко успешна статистика
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3022 0

Левски ще търси първи точки през сезон 2023/24, като за целта ще трябва да преодолее съпротивата на Ботев Пловдив. И то в дома на "канарчетата" - стадион "Христо Ботев". Николай Костов пък гони първи официален успех след завръщането си в клуба.

Николай Костов за първи път срещу бившия си тим Ботев Пловдив

Костов се изправя срещу бившия си отбор, като това е първи случай в кариерата му като треньор, в който излиза срещу Ботев Пловдив. От другата страна е далеч по-млад и неопитен специалист в лицето на Станислав Генчев.

Въпреки че е на 42 години, Генчев вече е бил старши треньор на Етър, Лудогорец и Локомотив София. Нещо повече, той се радва на изключително успешна статистика срещу "сините" - нещо, с което не могат да се похвалят много наставници.

Станислав Генчев - оръжието на Ботев Пловдив срещу Левски?

Първият случай, в който Генчев се изправя като старши треньор срещу "сините", е през октомври 2019 година. Тогава Лудогорец печели с 2:0. Малко над година след това "орлите" с Генчев отново сломяват столичани, без да инкасират попадение, но този път с минималното 1:0 - отново в Разград.

На 3 октомври 2021 година се стига до същинско голово шоу на "Георги Аспарухов", където домакините губят с 2:4. Станислав Генчев има и две срещи начело на Локомотив София, в които се изправя срещу Левски.

В първата столичните "железничари" надделяват 3:2 у дома, а във втория губят като гост с минималното 0:1 на "Герена". Така от общо 5 мача срещу "сините" Генчев може да се похвали с цели 4 победи, триумфирайки в 80% от срещите.

Всеки от споменатите двубои е за българската Първа лига и до момента няма случай, в който Генчев да приключи наравно срещу този съперник. Както е известно, в кариерата си на футболист той е бил част от "сините".

Дуелът между софиянци и пловдивчани ще се състои на "Колежа" от 19:15 часа. Ще можете да следите дербито от Първа лига Ботев Пловдив - Левски НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички