"ЦСКА цял мач едно и също - риташе напред, на Левски е трудно така": Костов се оплака от стила на ЦСКА


"ЦСКА цял мач едно и също - риташе напред, на Левски е трудно така": Костов се оплака от стила на ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4150 0

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори след равенството 1:1 срещу ЦСКА. Той съжали за според него изпуснатите точки, като вярва, че неговият отбор се е представил по-добре.

На няколко пъти по време на интервюто сподели как съперниковият тим е опитвал едно и също нещо - изритани на пред топки и борба. Костов се оплака, че за "сините" е трудно да играят срещу такива отбори.

"Пропуснахме момента да използваме преднината. Допуснахме глупав гол, което промени ситуацията. Започнахме добре, противопоставяхме се на силовия футбол на ЦСКА, бяхме готов за този вид футбол. Приемахме атаките им, които бяха еднообразни през целия мач.

Имахме възможността да поведем, в началото на второто полувреме можехме да затвърдим резултата. Не се получи, получихме гол. Така е с футбола. Представихме се достойно в този мач, въпреки че е много трудно точно срещу този футбол, който практикува ЦСКА. Беше много неудобен за нас.

И двата отбора играха за победа. На нас ни беше много нужна тази победа, тъй като равният мач носи една точка. Отдалечаваме се от претендентите за челните места. Идваме след загуба от Лудогорец, която бе несправедлива. Беше важно да победим, стараха се футболистите, имахме и напрегнати играчи, отдавам го на младостта. Трябва да имаме търпение.

В тази пауза искахме да излезем с победа. Понякога желанието надхвърля възможностите. Съжалявам, че не победихме, имахме по-добри шансове за това. По принцип, не трябва да коментирам съдийските си решения. Ще кажа, че Митков беше за смяна, беше спонтанно решение да влезе Ван дер Каап, за да затвърдим играта за втора топка. Както казах, ЦСКА правеше едно и също - изритваше топката напред и имаше борба.

Нищо трагично не е станало с Ел Джемили. Просто не беше готов да влезе. Една грешка, с която можехме да загубим мача в минутите, в които натискахме. Бях спокоен аз, очаквах по-добро качество на играта, имаше много накъсване, нашият отбор малко се затруднява при такъв вид футбол. Има нюанси, които няма как да сподели с 2-3 изречения, за да ме разберете" - сподели Костов пред "Диема спорт". От другата страна Ел Маестро определи Левски като "добър отбор" и се изказа по-ласкаво за съперника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички