ЦСКА и Левски с неудовлетворяващо ги реми: Пропуски, нерви и много емоции в дербито от Първа лига (ВИДЕО)


ЦСКА и Левски с неудовлетворяващо ги реми: Пропуски, нерви и много емоции в дербито от Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

15105 0

ЦСКА и Левски изиграха много здрав сблъсък и завършиха наравно 1:1. Дербито на кръга, изиграло се на Националния стадион "Васил Левски", предложи много емоции и единоборства, но и футболни достойнства (макар и те да не бяха толкова, колкото се очакваше).

Това бе 47-ото равенство между тези съперници в историята. Паритетът бе закономерен, след като си размениха по няколко силни периода, като и двата отбора изпуснаха някои сериозни положения за гол, с които можеха да стигнат до трите точки.

След дуела "армейците" останаха с 25 точки на третото място, докато "сините" се изкачиха с една позиция до четвърата позиция - с два пункта по-малко. Лидер е Локомотив Пловдив с 29 точки.

Резултатът бе открит към края на първото полувреме, когато Цунами центрира в наказателното поле, където намери Роналдо. Той показа блестящ отскок и насочи топката към мрежата на Бусато, който се придвижи бавно към ъгъла и не успя да спаси.

Още на старта на второто полувреме обаче резултатът бе изравнен, след като Джонатан Линдсет се възползва от много груба грешка на отбраната на "сините". Пламен Андреев и Кристиан Димитров не се разбраха, той чукна топката пред тях и след това реализира на опразнената врата, въпреки че имаше няколко играчи на гостите на голлинията.

До края Уелтън и Роналдо се отчетоха с пропуски за Левски, докато Фаетон и Назон не зарадваха "червената" аудитория. Трябва да се отбележи, че най-силният играч на ЦСКА в последно време - Тобиас Хайнц, изигра една от най-слабите си срещи.

Предстои прекъсване за националните отбори, а следващото изпитание за ЦСКА е гостуване на Пирин Благоевград. След паузата пък Левски ще има тежък сблъсък у дома срещу друг от тимовете в челото - Черно море.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само 26 секунди игра се стигна до първи ъглов удар след изчистване на Махмутович след хвърлен тъч. "Сините" опитаха заучено положение, но то не се получи. От ЦСКА отговориха с прехвърлящо подаване зад "синята" отбрана. Естрада опит да овладее трудната топка, но там бранител притича и я отне.

Правеше впечатление в първите минути, че играчите на символичния домакин не бяха доволни от почти всяко съдийско решение - в много случаи искаха нарушение, но не получаваха. В други пък Гидженов отсъждане нарушения за Левски, с които от ЦСКА не бяха съгласни.

След 8 минути игра единствените по-опасни положения бяха по едно опасно центриране в двете посоки. В 9-ата минута обаче Естрада бе намерен от Хайнц с прекрасно дълго подаване. Нападателят бе на аутлинията и подаде остро в наказателното поле. Там Линдесет пропусна топката, но зад него нямаше кой да я засече в мрежата.

В 13-ата минута Турицов надскочи Цунами и продължи висока топка по посока вратата на гостите. Там Линдсет се пребори с Кордоба и веднага опита прехвърлящ удар извън наказателното поле, но изпълнението му излезе в аут. Минута след това Цунами центрира и намери Фадига в наказателното поле, като последва удар, но той мина доста далеч от целта.

След близо четвърт час игра Естрада опита по красив начин да се освободи от Кордоба в наказателното поле. Той чукна топката покрай него, но бе изпреварен от Андреев. Въпреки това Кордоба рискува ненужно и изблъска Естрада в гръб. От ЦСКА поискаха дузпа, но в дербито нямаше как да бъде отсъдена - топката не бе под негов контрол, а избутването не бе толкова грубо.

Малко след това Андреев се забави, а "червените" бяха високо изнесени в пресата си. Подаването на стража бе пресечено, но вполедствие Назон игра с топката, а той бе в засада. Той върна към Хайнц и последва гол на опразнена врата, но попадението нямаше как да бъде зачетено, тъй като засадата бе очевидна.

В 26-ата минута от Левски отново бяха близо до фатална издънка след желанието топката да се изнася на крак. Топката бе отнета от "червените", те размениха бързи подавания, но накрая Кареасо сбърка извеждащия пас към Естрада, въпреки че предпоставките бяха отлични.

В 33-тата минута се стигна и до първото по-сериозно положение а сметката на Левски. След центриране на далечната греда Димитров надскочи Турицов и насочи топката към Краев. Той я отигра, но Бусато бе излязъл и блокира. Българският халф влезе грубо в стража и бразилецът имаше нужда от лекарска намеса. Фалът обаче бе отсъден още преди това - на Димитров срещу Турицов.

В 39-ата минута Уелтън надбяга Турицов по фланга и влезе в наказателното поле. Той подаде успоредно на голлинията, но там току пред Бусато Рикардиньо се размина с топката, след като бе малко закъснял.

43' - 0:1! Подемът при "сините" даде резултат. Поредната опасност дойде след поредно центриране. Цунами подаде отляво и намери Роналдо в наказателното поле, като последният стреля с глава и матира Бусато. При гола Роналдо показа впечатляващ отскок от място - с каквито се отличава Кристиано Роналдо.

Във втората минута от добавеното време Хайнц центрира отдалеч от фал, а Андреев излезе, но се размина с топката. Тя мина зад него и Махмутович я насочи с глава към вратата, но там Димитров блокира пред опразнената врата.

В последните секунди "армейците" направиха няколко опасни центрирания чрез Хайнц в наказателното поле на Левски. Така и свърши първата част, след като Турицов бе намерен непокрит зад купа от играчи, но стреля много неточно с глава.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Минута и половина след старта на втората част Линдсет допусна група грешка. Топката се озова в Уелтън, той преодоля Махмутович и влезе в наказателното поле, където пропусна само срещу Бусато.

49' - 1:1! Силно подаване от Юга, но там Димитров и Андреев не се разбраха. Линдсет отне топката, след това направи лъжливо движение и прецизно пусна топката от нетолкова удобен ъгъл между играчите на Левски, застанали на голлинията.

Секунди след това обратът бе близо. Естрада бе изведен зад "синята" отбрана и подаде вляво към Назон, но там Петрис направи изключително важна намеса и блокира нападателя.

След около час игра Естрада изведе технично с едно докосване Назон. Хаитянинът обаче не успя да си бутне топката напред и да излезе сам срещу Андреев. Пропилян шанс за футболистите на Ел Маестро.

Секунди след това Иван Турицов се озова на земята с проблеми. Изглеждаше сякаш ще бъде принудително заменен от Вион, но той поиска опит да продължи.

Последваха по-силни моменти за "армейците", като "сините" играеха предимно на контраатака. В 66-ата минута Юга "центрира" от тъч, а Естрада отклони с глава, но топката остана за Андреев. Секунди след това след контраатака се появи добър шанс за изстрел от далеч на Краев. Той се възползва, но опитът му по земя мина встрани от вратата.

В 68-ата минута ЦСКА бе много близо до гола. Топката се озова в Назон, който в наказателното поле, падайки на земята, успя да отправи удар, но той мине с малко покрай страничния стълб.

Турицов пък не успя да продължи и бе заменен от Вион. Освен него Матиас Фаетон също се появи в игра, като той замени Дюкенс Назон.

В 71-вата минута Уелтън се справи отляво с двама играчи на ЦСКА. Той влезе навътре и преодоля още противникови футболисти, след което потърси далечния ъгъл, но изкара топката в аут.

Две минути след това Цунами бе намерен с центриране от фал и насочи топката опасно към вратата на Бусато. Там обаче Махмутович изчисти ключово с глава.

Малко след това Юга се сблъска с Рикардиньо без нарушение. Прехвърчаха искри между тях и се стигна до меле, в което се включиха почти всички полеви футболисти. Всичко се размина с по един жълт картон за двамата първоначално замесени, както и за Майкъл Естрада и Кристиан Димитров, които бяха сред най-дейните.

След последвалия корнер пък Краев игра с глава, но ударът му мина с малко покрай страничния стълб.

Последва затишие от положения и пред двете врати. Преобладаваха здравите сблъсъци, нарушенията и неточните отигравания. Това затишие продължи чак до първата минута от добавеното време.

Тогава ЦСКА организира опасна контраатака, а в края ѝ Матиас Фаетон се озова с топка в крака срещу няколко съперникови футболисти в наказателното поле. Той влезе навътре и стреля по земя в близкия ъгъл, но там Андреев спаси по-лекия удар.

В последната минута от добавеното време Роналдо бе намерен на далечната греда. Петров увисна, а Роналдо се озова пред Бусато, но от малък ъгъл. Бразлският страж обаче отрази.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Безспорно отборът в по-добра форма е символичният домакин. ЦСКА е в голям подем и показва много високо ниво в последните си срещи, а това бе ключово и за петте поредни победи. Левски влиза в мача след загуба от шампиона Лудогорец. Мач, в който имаше сериозни претенции към съдийската бригада, която се отличи със спорни решения и в двете посоки.

В подреждането "армейците" вече са пред "сините", като са с 24 точки на третото място. Големият им съперник е две позиции надолу и два пункта пасив. Двата отбора са при равен брой изиграни мачове.

Появиха се информации преди дуела, че Дарлан е с проблеми и ще пропусне сблъсъка. Той все пак попадна в групата на Николай Костов, но по традиция от нея трябва да отпадне един от шестимата, които са без паспорт на страна от Европейския съюз.

Двата отбора са много равностойни откъм резултати в директните битки напоследък. В последните пет срещи от първенството има цели три равенства, а освен тях са си разменили по една победа с по 2:0. В този период е и един финал за Купата на България, спечелен от Левски с минималното 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички