Цифрите и фактите, които казват, че Георги Тодоров трябва да води Левски за постоянно


Цифрите и фактите, които казват, че Георги Тодоров трябва да води Левски за постоянно
Снимка: Оф. сайт на Левски

9582 0

Онзи ден колеги установиха, че Петър Хубчев е спечелил едва 51,5% от мачовете си начело на Левски. Затова за никого не е изненада, че новият собственик на клуба Наско Сираков търси път за раздяла с него. Не, че играта на "сините" с бившия национален селекционер начело е била блестяща, но ако бяха постигнати повече победи, това можеше и да му се прости.

Начело на Левски до края на сезона застана очертаващият се като вечен пожарен вариант на "Герена" Георги Тодоров. Още преди това да стане факт фенове на "сините" се обадиха в социалните мрежи, че е време 64-годишният треньор да получи шанс и да остане за постоянно. Но има ли повод за това? Как се е представял тимът с него начело? Това се заехме да определим. За начало ще кажем, че процентът победи на този треньор от школата до вчерашния мач с Арда е 68,18.

7 ВАЖНИ ИЗВОДА ЗА ЛЕВСКИ, КОИТО СИ НАПРАВИХМЕ В ДВОЙНАТА КРИЗА

Георги Тодоров е заставал начело на столичани "n" на брой пъти. Общо той е извел тима в 44 мача, в които е завоювал 30 победи, 9 равенства и само 5 загуби. Става дума за всички турнири. Трябва да се спомене, че в тези 5 загуби няма нищо сравмно, още повече че 2 от тях са срещу Челси в Шампионска лига, другите са срещу Локо (Пд), ЦСКА и Берое.

В същото време е интересно да се спомене, че този треньор 2 пъти е победил ЦСКА и 3 пъти Литекс. Срещу "оранжевите" Тодоров няма нито едно поражение. В единствения си мач срещу Лудогорец - през май 2019 г., е завършил наравно 1:1.

Нещо интересно за специалиста, което трябва да отбележим, е цифрата 80. Това е процентът победи на "сините" при него в турнира Купата на България. Става дума за 4 победи и 1 равенство в 5 мача. Това звучи добре за тима, който през този сезон е насочил най-големите си надежди именно към този турнир. Ще е доста трудно след 0:2 в първия полуфинал, но не и невъзможно. За пример тук трябва да приведем и факта, че този човек е спечелил Купата 2 пъти - като играч през 1979 година и като треньор през 2003 година.

Излиза, че Тодоров, който от години работи тихо, скромно и усърдно в системата на Левски, заслужава да му се даде постът "главен треньор" за повече от някой довършителен период. Важно е да се отбележи, че, според запознати с делата му, специалистът не желае да получи този пост, по една или друга причина. Но че заслужава... определено е така.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички