Баждеков даде интересни предложения за оправянето на бюджета в Левски


Баждеков даде интересни предложения за оправянето на бюджета в Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

1655 0

Бившият изпълнителен директор на Левски Константин Баждеков относно тежкото финансово състояние на клуба, като даде и някои предложения как може. Според него всеки, свързан по някакъв начин с клуба, да даде своя принос в тази тежка за клуба ситуация.

"Левски е огромна структура, за каквото не се сетите, хората не го усещат това, но е голям ангажимент да се управлява и поддържа такъв клуб. Свалям шапка на Наско Сираков, че се ангажира с тази отговорност и го превърна в смисъл на живота си, но затова трябва всички, които обичат Левски да му помогнат, защото според мен моментът е много тежък", заяви Баждеков в Пресклуб "България".

Според Баждеков основно перо при намаляването на бюджета и разходите на клуба трябва да са бъдещите договори, които се подписват с нови футболисти. "Това, което казаха г-н Сираков и Тити Папазов, че бюджетът ще се намали двойно или даже и повече, мисля, че наистина има такива възможности, стига да се намерят футболисти, които да отговарят на целите на Левски и да се съгласят на такива условия. Нещо, което е много полезно и сме се опитвали да го постигнем, това е при сключване на договори с футболистите, заплатите да не им се изплащат 100 процента, а да се плащат от порядъка на 70-80 процента от договорената сума и останалото да е на базата на участия и постигнати резултати. Трябва да се махнат и всички екстри, които съществуваха, плащане на самолетни билети, на квартири, осигуряване на билети за роднините", коментира финансистът в Пресклуб България.

"Мисля, че ще е много трудна тази ситуация и преходът, който ще се направи, за да направят нови договори с новите футболисти на Левски, ще има един период, който ще е няколко години, докато се изтичат всичките тези задължения, дай Боже, да могат да се разсрочат, защото разходите по това перо - футболисти и треньори - са основен фактор за лицензирането на клуба и всякакви такива неуредени спорове ще пречат на клуба да се лицензира. Трябва много прецизно да се направят договорите в бъдеще, да няма такива уловки, които след това ще доведат до много тежки моменти в бъдещето управление на клуба", допълни той.

Баждеков и сподели няколко свои предложения как държавата може да помогне на Левски и други клубове, както и на спорта в България като цяло. "Усещам, че има някакво желание да се подпомогнат клубовете, говоря по линия на Министерството на спорта и чрез БФС, да се помогне на школите и тяхното финансиране да се поеме в някаква форма от БФС чрез държавата. Разходите за ДЮШ на Левски, докато аз бях в Левски, беше в порядъка над един милион лева. Ако това в бъдеще за развитието на клуба се дава като приоритет, мисля, че тук може да се помогне и да се облекчи разходната част на бюджета на клуба".

А кога е реваншът на Левски срещу Локомотив Пловдив за Купата на България - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички