Часовникът тиктака! Левски виси с кошмарен дълг, а огромната сума е нужна спешно


Часовникът тиктака! Левски виси с кошмарен дълг, а огромната сума е нужна спешно
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4150 0

Дълг към бившия собственик Васил Божков е напът да се превърне в истински кошмар за Левски. Клубът от „Герена“ разполага с два месеца и половина, за да го изчисти.

Става въпрос за сума от 6 млн. лева. Парите са дължи към една от компанията на бизнесмена, като те са изискуеми след 31 януари 2023 година, пише „Тема Спорт“.

Тогава е падежът, а от „синия“ клуб нямат ангажименти в тази насока преди това. Божков, който е засегнат от санкциите по закона "Магнитски", на практика контролира въпросната компания - "Национална лотария", която бе спонсор на клуба, логото 7777 бе на екипите на представителния отбор.

Левски няма да водят преговори с бизнесмена, но могат да получат много неприятна вест още на 1 февруари догодина. Причината е, че Божков документално не е опростил въпросната сума, въпреки че в свои интервюта от Дубай обяви, че няма да си търси парите.

Така „сините“ могат да бъдат неприятно сюрпризирани и един от кредиторите да поиска да обяви клуба в несъстоятелност. Иначе друга фирма на Божков също чака милиони заради изкупения като цесия дълг за строежа на сектор „А“ на стадиона.

Междувременно отборът на Левски се готви да проведе зимен подготвителен лагер в Дубай, който няма да е никак евтин.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички