Бушняков от "Левски на левскарите": Ако е имало очаквания за ексцесии, защо позволиха на агитките да се съберат?!


Бушняков от "Левски на левскарите": Ако е имало очаквания за ексцесии, защо позволиха на агитките да се съберат?!
Снимка: Скрийншот от БНТ

1337 0

Членът на сдружение "Левски за левскарите" Никола Бушняков коментира протеста срещу БФС и участието на "сините" фенове в него. Той заяви, че хулиганите снощи са носели униформи и зададе въпроса ако е имало очакване за подобни ексцесии, защо е позволено всички агитки да се съберат на едно място.

"За разлика от Емил Костадинов, който заяви, че няма представа защо са там тези фенове, на всички е пределно ясно, че ескалацията до голяма степен се дължи на това арогантно поведение на ръководството, което отказва да признае реалността, да признае вината за слабото представяне на отбора и да се съобрази с недоволството на всички футболни привърженици в България.

Не съм съгласен, че сме подкрепяли БФС. Официално не сме застанали зад протеста, защото все още не знаем кой го организира. Но съм категоричен, че абсолютно всеки футболен привърженик в България е на мнение, че когато това ръководство на футболния съюз напусне, ще бъде късно", коментира той пред БНТ.

Запитан дали очаква протестът да постигне целта си и да има оставки, той посочи: "Бих бил изненадан, ако след подобни сцени не се появи някаква съвест вече в ръководството на футбола ни, но, съдейки по изказванията им снощи, предполагам, че ще продължат да се опитват на всяка цена да останат. Едва ли би могло да стане по-лошо, който и да дойде".

"Не сме присъствали организирано, големите организации не бяха тук. Една от причините да не бъде масово подкрепен от нас протестът е, че се търси изкупителна жертва в подобни случаи. Изобщо не е вярно, че са се сбили фенове от двете агитки. Вчера футболните хулигани носеха униформи. За мен това не е опазване на обществения ред, а някакво налагане на криворазбрано правосъдие по бързата процедура", категоричен бе Бушняков.

"Питам: Ако е имало очаквания за сблъсъци, които биха оправдали наличието на подобни съоръжения, на толкова полиция, защо беше допуснато изобщо всички привърженици да се съберат на едно място, при условие че беше планувано да са от различни страни на стадиона?

Ако няма оставки, възможно е протестът да стане по-масов, това е моето очакване. Не бях тук, но съм възмутен от арогантното поведение на тези хора. Които обединиха в радостта си всички привърженици през 1994 г., а сега ги обединиха отново, но с други емоции", завърши той. Всичко за протеста + видео и снимки вижте в линка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички