Полицаи - бити. Протестиращи - бити. А виновниците за погрома щастливо си наглеят


Полицаи - бити. Протестиращи - бити. А виновниците за погрома щастливо си наглеят
Снимка: Alexandar Karamfilov/ Lap.bg; колаж: Sportlive.bg

4538 0

Няма да отшуми скоро отзвука от случилото се в центъра на София. Равносметката все още не е ясна, но знаем следното - полицаи биха протестиращи. Фенове замеряха органите на реда с всевъзможни предмети. Невинни хора станаха жертва на насилие. Невинни полицаи също - противно на всеобщото мнение, в полицията има немалко кадърни и добри хора. Финансовите последици за столицата също ще бъдат сериозни. И за този фарс в София, за всяка една капка пролята кръв на полицаи и протестиращи, има само един виновник - Борислав Бисеров Михайлов. 

Борислав Михайлов дори не прояви доблестта да се появи на

Всъщност, не е само той - цялото ръководството на БФС, което изцяло е скъсало връзка с реалността. Главатарят дори не посмя да се появи на "Васил Левски", докато верните му съучастници в софийския ужас се надпреварваха кой от кой да е по-нагъл. Борислав Попов поне запази мълчание, за разлика от колегите си Емил Костадинов и Йордан Лечков. Единият не знаел за какво протестират хората, другият получил поздравления от УЕФА за случващото се. 

А за всичко, на което станахме свидетели, са виновни те - някогашните футболни герои, чиито подвизи през 90-те бледнеят пред това, което постигнаха само за седмица. Опитаха се да заглушат българския фен и да се скрият от хорската любов. Направиха за смях и УЕФА, и полицията, с опитите си да се скрият от отговорност. Осуетиха мирен протест на стадиона, за да не слушат 90 минути викове "оставка, оставка", за да могат спокойно да гледат България - Унгария, докато в София ври и кипи.

Йордан Лечков пак строши тъпомера с изказванията си след България - Унгария

Сега основното негодувание на хората е срещу полицията. От СДВР пък измислиха всякакви небивалици, с които да оправдаят действията си. И какво излезе - виновни са и хората, и полицаите. БФС няма нищо общо... Доста удобно. Истината обаче е една: 

Полицията не е виновна за случилото се. Представителите на органите на реда следват заповеди. Има добри, има и лоши - като всяка една професия. 

Протестиращите не са виновни за случилото се. На хората им писна. И сред тях има провокатори, има и нормални. Всички обаче бяха бити. 

Емил Костадинов не знаел защо хората протестират

Виновни са управляващите в БФС - бедните душици на една шепа хора, чието управление докара футболът до просешка тояга. И собственоръчно организираха ескалацията, довела до най-грозните сцени в столицата от години насам. И не си позволявайте да търсите вината другаде. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички