Борислав Цонев: Очаквам Левски да изглежда различно през пролетта


Борислав Цонев: Очаквам Левски да изглежда различно през пролетта
Снимка: Официален сайт на Левски

2009 0

Халфът на Левски Борислав Цонев, който в момента лекува контузия в глезена, говори пред athletecastbg.buzzsprout.com и сравни българското първенство с хърватското. Той дойде на "Герена" от Интер Запрешич, а според него нашия шампионат е по-силен.

"Условията за футбол у нас са по-добри, отколкото тези в Хърватска. В момента българското първенство е доста силно. Неслучайно два отбора играят в групите на Лига Европа. Дори Локо Пловдив имаше шанс да елиминира Тотнъм - направи много хубав мач. Има четири-пет тима, които са силни - в това число слагам и Берое. В Хърватска го няма това нещо, там силен е само Динамо Загреб, защото Хайдук е в криза", сподели Цонев.

Той сподели, че подкрепя идеята да се разчита на повече българи в отборите. Освен това се надява през пролетта Левски да изглежда по съвсем различен начин. "Аз съм "за" да се разчита на повече българи. Така е сега и в Левски - като няма добра финансова стабилност, се дава шанс на млади играчи. Те имат отлична възможност да се докажат. Това само ще помогне на футбола ни.

Нормално бе след излизането ни с Ради да има спад. С новия треньор и ако има финансова стабилност, през пролетта отборът ще изглежда по друг начин. Истината е, че състоянието на доста клубове е затруднено заради коронавируса. Надявам се г-н Сираков и шефовете ни, като казват, че скоро ще се намери генерален спонсор, да е така и да се стабилизират нещата. По този начин Левски ще влезе в нормален режим". По-рано се появи информация, че и Боби Цонев е сред многото играчи в Левски с коронавирус - ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички