Бойното кръщение на Патрик-Габриел Галчев - футболистът на Левски, който изненада мнозина срещу ПАОК


Бойното кръщение на Патрик-Габриел Галчев - футболистът на Левски, който изненада мнозина срещу ПАОК
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

12255 0

В началото на лятната подготовка 21-годишният Патрик-Габриел Галчев едва ли си е представял, че съвсем скоро ще изиграе ключова роля при завръщането на Левски в европейските клубни турнири. 

През сезон 2021/22 той записа 21 участия със синята фланелка, но по-често се появяваше от скамейката, тъй като бе резерва на Драган Михайлович. В крайна сметка швейцарецът не успя да се разбере с клуба за нов договор и напусна след края на кампанията, а на негово място пристигна Анте Блажевич.

Хърватинът се оказа голямо разочарование и не след дълго Станимир Стоилов прецени, че няма да разчита на него. За зла участ, бразилецът Цунами се контузи още в първия кръг срещу ЦСКА 1948 и на пожар бе привлечен Жереми Петрис. По всичко изглеждаше, че за десния бек Галчев отново няма да има място сред титулярите или поне не в дългосрочен план...

Съдбата обаче си знае работата!

При домакинството на Спартак Варна от втория кръг на първенството, Андриан Краев и Илиян Стефанов също влязоха в лазарета и това накара Стоилов да преосмисли изцяло тактиката и състава си за сблъсъка с ПАОК.

Патрик-Габриел Галчев бе пратен на левия фланг, а Жереми Петрис на десния. По средата между тях действаха Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг и Келиан ван дер Каап.

Старши треньорът на гръцкия гранд - Разван Луческу, определено си бе "написал домашното" и още от първите минути, въпреки инкасирания гол, "черно-белите" започнаха да атакуват през зоната на юношата Галчев. Това се повтори многократно в хода на срещата, но младокът се справи изключително добре и изненада не само щаба на ПАОК, но и мнозина фенове на Левски, които бяха силно притеснени, когато видяха името му в стартовия състав.

Да, футболистът допусна някои неточности и грешки, изкара си жълт картон (с т.нар. "професионален фал"), не успя да центрира хубаво на 2-3 пъти, но кой ли преди първия съдийски сигнал е очаквал, че това ще бъдат всичките му кусури и то при първото му участие в европейските клубни турнири + непривичната за него зона, в която трябваше да играе!?

21-годишният Галчев показа желязна дисциплина в тактически план, нехарактерно за неговата възраст хладнокръвие и много, много голямо желание за изява. Дали ще бъде титуляр и в реванша срещу гърците, дали отново ще бъде на същото ниво - това са все въпроси, на които няма как да се отговори в момента, а и не е нужно да се гадае.

Едно е сигурно - №22 дочака своя миг и показа, че може да се справя успешно под голямо напрежение, правейки сериозна заявка за бъдещето. Вечерта на 21 юли определено бе 'бойното кръщение' на Патрик-Габриел Галчев!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички