Блестящо завръщане на Борислав Цонев избави Левски от прокобата над "Герена"


Блестящо завръщане на Борислав Цонев избави Левски от прокобата над "Герена"
Снимка: Официален сайт на Левски

5395 0

Отборът на Левски надигра Етър (Велико Търново) с 2:1 на "Герена" и постигна първа победа в официален мач у дома за 2020 година. "Сините" надиграха последния в класирането на  Първа лига след късен гол на новото (старо) попълнение Борислав Цонев, дошъл след спорно отсъждане на главния арбитър Станимир Тренчев.

Етър започна по-силно двубоя, като показа желание да се надлъгва със "сините". Въпреки това Левски пръв стигна до гол чрез Живко Атанасов, който се разписа с глава. Малко по-късно обаче юношата на Левски Преслав Боруков успя да изравни за Етър след груба грешка на отбраната на домакините.

През второто полувреме двата отбора драстично намалиха темпото на игра, а с това спаднаха и атаките към двете врати. Десетина минути преди края обаче съдията видя игра с ръка на Даниел Пехливанов. На повторенията се видя, че Пехливанов играе с рамо. Освен това "нарушението" бе извършено в наказателното поле, а арбитърът отсъди пряк свободен удар на границата на пеналтерията. Това обаче не попречи на Борислав Цонев да се разпише от статичното положение, показвайки, че е сред най-добрите изпълнители на такива ситуации.

С победата Левски се изкачи до седмото място със 7 пункта, като е в серия от две поредни победи. Етър остава на дъното в подреждането с 0 пункта, но пък успя да спре дългата серия без отбелязан гол в Първа лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Две минути след първия съдийски сигнал Етър организира атака през левия фланг, откъдето последва центриране към наказателното поле на Левски. Топката бе отлично овладяна от Милчо Ангелов, който веднага пробва рефлексите на Николай Михайлов, но капитанът на "сините" спаси. Малко по-късно отново Ангелов застраши вратата на Михайлов, но отново без резултат.

В следващите минути Левски успя да организира няколко по-опасни атаки, но липсваше завършващия удар. В 30-ата минута "сините" можеха да излязат напред в резултата, но удар на Стайн Спиерингс бе блокиран от защитата на гостите. Шест минути по-късно Левски все пак стигна до гол. След центриране от корнер Алекс Петков отклони топката с глава към далечната греда, където Живко Атанасов засече в мрежата на Етър - 1:0!

В края на първата част обаче "синята" отбрана се пропука. След атака по левия фланг топката бе центрирана в наказателното поле на Левски, където никой не успя да играе с нея. Кълбото обаче остана в игра благодарение на играч на Етър на аутлинията, който веднага върна топката към малкото наказателно поле, а от там Преслав Боруков изравни - 1:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Георги Тодоров потърси промяна в играта на своя отбор, включвайки в игра Илия Димитров на мястото на Здравко Димитров в началото на полувремето. В следващите минути обаче Левски не успя да създаде нищо опасно в офанзивен план, докато болярите се прибраха в собствената половина и изчакваха шансовете си на контраатака. В 71' Етър можеше да се добере до пълен обрат в срещата, след като Милчо Ангелов нанесе много опасен удар към вратата на Николай Михайлов, който обаче прелетя в аут.

Седем минути по-късно се разигра най-спорната ситуация в мача. Главният съдия видя игра с ръка на Даниел Пехливанов на границата на наказателното поле, а от повторенията останаха съмнения дали Пехливанов не играе с рамо. Освен това арбитърът отсъди пряк свободен удар, а самото нарушение бе в наказателното поле. От последвалия пряк свободен удар Борислав Цонев все пак успя да вкара - 2:1!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Футболистите на Георги Тодоров успяха да запишат първа победа за кампания в миналия кръг, когато победиха с категоричното 4:0 като гост на Монтана. Оттогава мина известно време, тъй като последва паузата за националните отбори.

Сега "сините" ще опитат да се задържат на победния път, като едновременно с това запишат първи триумф на свой терен в официален мач през 2020 година. Този фактор също не е за подценяване и със сигурност мотивира играчите на Левски, тъй като отборът не е свикнал да преследва първата си победа в последните месеци от годината.

Опонентът е възможно най-добрият - опашкарят в класирането - Етър, който не само, че е записал само загуби до момента (общо 4), но и дори не е успял да се разпише (голова разлика 0:10). "Болярите" ще се надяват на сериозна доза късмет и добро представяне, за да грабнат първи точки.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: Михайлов, Петков, Атанасов, Найденов, Паулиньо, Цонев, Димитров, Спиерингс, Старокин, Юруков, Иванов

Етър: Господинов, Огнянов, Кацаров, Купенов, Пехливанов, Запрянов, Ангелов, Колев, Крачунов, Боруков, Пехливанов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички