Бивш кмет на София съветва: Да се стегнат левскарите, да се съберат заедно и да не се правят на политици


Бивш кмет на София съветва: Да се стегнат левскарите, да се съберат заедно и да не се правят на политици
Снимка: Actualno.com

2201 0

Бившият кмет на София в периода 1995 - 2005 година - Стефан Софиянски, даде интервю пред "Тема Спорт", в което сподели впечатленията си от нулевото равенство между Левски и ЦСКА от 26-ия кръг на Първа лига:

"Левски беше по-добрият отбор и едва ли някой ще спори по този въпрос. Това ме радва, защото бях много притеснен след напускането на Станимир Стоилов дали играчите ще играят така, както се представяха под негово ръководство", започна Софиянски, който е сред известните фенове на "сините".

"Слава Богу направиха добър мач и не се сбъднаха притесненията ми. Очевидно е, че на двата отбора им липсва завършващата фаза в играта. Не помня дали се стигна до чисти положения пред вратите. Особено Левски градеше атаките си до центъра и след това изчезваше всичко. Върху това трябва да се работи", призова той, а след това отговори на въпрос дали го е изненадало напускането на Станимир Стоилов:

"Напрежението се беше натрупало при него и то рано или късно щеше да избухне. Хубавото е, че Елин Топузаков е левскар и нямаше толкова катаклизми покрай новия треньор. Това за обичта към клуба се отнася и за останалите - Наско Сираков, Мъри Стоилов, Ивков. С Иво сме лични и добри приятели. За мен са необясними тези конфликти, които се получиха. Не се опитвам да навлизам в дълбочина за причината, но ми е неприятно. Ако мога леко да се пошегувам - това е отражение на случващото се в обществения живот и политиката. Днес ще имаме правителство, утре - не. Едните сърдити на другите и обратното. Да се стегнат левскарите, да се съберат заедно и да не се правят на политици", посъветва 71-годишният Стефан Софиянски.

Бившият служебен премиер бе запитан и дали вярва, че на "Герена" ще намерят нов инвеститор, който да поиска мажоритарния пакет акции на клуба: "Нов инвеститор може да се намери, но ако има единство в клуба. Никой няма да се отзове в това разкъсано състояние", бе отговорът му.

"Левски трябва да спечели и квота за европейските турнири. Миналата година малко се изненадах, когато Наско Сираков каза, че не е толкова важно "сините" да участват в тях. Иска ми се Левски да участва в евротурнирите, да направи сериозни мачове, както с ПАОК миналата година, дай Боже, да се влезе в групите и тогава може да се намери по-сериозен инвеститор", допълни още Софиянски.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Сашо Станков посочи пред SportLive кой ще е виновен, ако ЦСКА не спечели титлата и отсече: Финансовата нестабилност води до проблемите в Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички