Бижутера, Кайзера и още: 5-те най-красиви гола на Левски в Европа (ВИДЕО)


Бижутера, Кайзера и още: 5-те най-красиви гола на Левски в Европа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

3860 0

За Левски предстои много важен мач реванш от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Там съперник ще бъде израелският Апол Беер Шева, като първият мач завърши при нулево равенство. Реваншът е на стадион "Георги Аспарухов" в четвъртък, 17-и август.

"Сините" се целят в първо участие в груповата фаза на европейски клубен турнир от години насам, за да преследват нови успехи извън България. По този повод екипът на SportLive.bg ви представя пет от най-запомнящите се попадения за отбора в Европа - някои от които, изключително ценни (ВИДЕО на всички голове можете да видите по-долу в материала).

Най-красивите голове на Левски в Европа

Представяме и своеобразната класация с най-красиви попадения за "сините" в европейските клубни турнири!

5. Роман Прохазка срещу Сутиеска

Левски се изправя срещу черногорския клуб в първия квалификационен кръг на Лига Европа през лятото на 2017 година. Първият мач завършва с победа 3:1 в София, а на реванша двата тима не си отбелязват голове.

При въпросния домакински успех обаче се стига до много красиво изпълнение. След като Жуниор Мапуку е извел "сините" напред в резултата с два гола до 21', в първата минута от добвеното време Роман Прохазка прави резултата класически. И то след гол от пряк свободен удар от над 30 метра.

4. Христо Йовов срещу Олимпик Марсилия

През сезон 2005/06 Левски излиза от групите за Купата на УЕФА и дори стига до четвъртфиналите, където отпада от Шалке 04 (с общ резултат 2:4). За да е възможно това обаче, в групите е постигната победа над френския гранд Олимпик Марсилия.

На стадион "Георги Аспарухов" на 1-ви декември 2005 година Левски надделява над французите с минималното 1:0. Тогава Бижутера на Левски Христо Йовов вкарва емблематичния гол в 54-тата минута.

3. Владимир Гаджев срещу Лил

През сезон 2010/11 Левски не успява да излезе от групите на турнира, който вече е с наименованието Лига Европа. Тогава "сините" драматично остават последни със 7 точки, докато Лил продължава напред като втори, въпреки че е със само точка повече.

И всички фенове на Левски вероятно се сещат за онзи мач в София срещу Лил, който завършва при равен резултат 2:2. Тогава Иво Иванов си вкарва автогол в 88-ата минута и столичани не съумяват да измъкнат трите точки. А само 6 минути преди това Владимир Гаджев ги бе извел за втори път в срещата напред в резултата след бомбен изстрел отдалеч.

2. Жоазиньо срещу Гент

През същата кампания, отново в групата, се стига до друг изключителен гол за българския отбор. Той идва при обрата с 3:2 срещу Гент, до който "сините" се добират, въпреки че преди това на два пъти са изоставали в резултата.

В 42-рата минута Жоазиньо изравнява след инкасираното попадение на Рандал Асофейфа (23'). С левия си крак той отпавя много мощен удар, който разстрелва противниковия страж.

1. Николай Тодоров срещу Рейнджърс

През сезон 1993/94 Левски отстранява шотландския колос Глазгоу Рейнджърс в Шампионска лига. Първият мач тогава е на Острова и българският отбор допуска поражение с 2:3, след като на два пъти изостава с по два гола разлика, но в 83-тата минута Николай Тодоров оформя крайния резултат, скъсявайки пасива.

В реванша "сините" печелят с 2:1 на Националния стадион "Васил Левски". Наско Сираков и Кайзера са голмайстори, като вторият вкарва в 90-ата минута, и то по какъв начин. Изключително красив, но и изключително важен гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички