Авраам Грант пристига днес за преговори с Левски


Авраам Грант пристига днес за преговори с Левски
Снимка: Getty Images/Guliver

938 0

Бившият мениджър на Челси Аврам Грант е получил оферта да стане треньор на Левски. Израелският специалист е чакан да пристигне днес в София, след което разговорите с него ще продължат, пише "Тема спорт".

Грант вече шест месеца е без отбор, като за последно води националния тим на Гана, който напусна през февруари.

Собственикът на Левски Спас Русев неведнъж е показвал, че е фен на лондонския Челси и връзките му на Острова могат да доведат именития специалист на стадион "Георги Аспарухов". Благодарение на тях в тима акостираха футболисти със сериозни визитки като Жорди Гомес и Габриел Обертан.

Именно такова е и желанието на Русев - да докара треньор със сериозен имидж в Европа. За целта е подготвена и съответната сума.

След отпадането на "сините" от хърватския Хайдук (Сплит) във втория предварителен кръг на Лига Европа стана ясно, че дните на Николай Митов начело на Левски са преброени и е въпрос на часове да се обяви името на новия наставник. Снощи Митов изведе отбора в домакинството на Витоша Бистрица, но през седмицата се очаква да бъде освободен.

За последно Аврам Грант бе в България през юни по време на благотворителния мач, организиран от фондациите на Димитър Бербатов и Луиш фиго, като той бе начело на тима на португалската легенда. Грант е близък приятел с бившия футболист и треньор на "сините" Емил Велев. Двамата поддържат доста добри отношения.

Името на Аврам Грант бе спрягано за национален селекционер на България през 2008 година, но тогава до договор между него и БФС не се стигна. Причината бе високата заплата, която специалистът поиска от ръководството на централата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички