Левски с първа победа за сезона, Обертан дебютира за "сините"


Левски с първа победа за сезона, Обертан дебютира за "сините"
Снимка: БГНЕС

4142 0

Отборът на Левски постигна първа победа за сезона в Първа професионална лига, след като се наложи с 2:0 над новака Витоша Бистрица на "Георги Аспарухов". Точни за 26-кратните шампиони бяха Антонио Вутов и Серджиу Буш, а дебют за "сините" направи новото попълнение Габриел Обертан.

С тази победа столичният тим събра четири точки в актива си и се изравни с Лудогорец, ЦСКА и Славия. Витоша остава с една точка в актива си.

Левски започна ударно срещата и още във 2' Антонио Вутов откри резултата. Цветкович центрира от дясно, Панайотов свали с глава, а юношата на Левски от малък ъгъл промуши топката между краката на Василев - 1:0.

В 18' "сините" пропиляха уникална възможност да удвоят аванса си, след като Роман Прохазка бе изведен сам срещу вратаря на Витоша, но реши да комбинира с Вутов, който не успя да вкара кълбото в опразнената врата.

До края на първата част 26-кратните шампиони на България играха по-добре, но не стигнаха до втори гол във вратата на Витоша.

Левски започна втората част с натиск, с помощта на който те стигнаха до втори гол. В 56' Прохазка центрира от дясно, а Серджиу Буш се оказа най-съобразителен, като с глава насочи топката, която рекушира в гърба на опитния Йордан Върбанов и влезе във вратата на гостите. Нападателят побърза отиде пред Секто Б, където заедно с най-върлите фенове на "сините" отбеляза първия си шампионатен гол за тима.

22' преди края на срещата Витоша можеше да се върне в срещата, но при центриране от корнер Христов стреля на сантиметри от гредата на Левски.

В 71' официален дебют за Левски направи Габриел Обертан, който замени Буш. Публиката на Герена пък изригна при влизането в игра на бившия играч на Манчестър Юнайтед.

В 87' Обертан получи и първа възможност с екипа на Левски, след като бе изведен очи в очи с Василев от Цветкович, но не му достигна скорост, за да открие и головата си сметка за тима. В заключителните моменти на срещата бившият играч на Нюкасъл се отличи и с добър пас в наказателното поле, но Прохазка стреля право в тялото на вратаря на Витоша.

Преди мача

Тимът на Левски не започна сезона така, както желаеше. "Сините" отпаднаха от Лига Европа след две поражения от Хайдук Сплит. Последва и слаб старт на сезона в Първа лига, където 26-кратните шампиони не успяха да победят Локомотив Пловдив като гост, въпреки че играха над 20 минути с човек повече.

Сега "сините" са длъжни да спечелят столичното дерби, а в противен случай почти сигурно Николай Митов ще бъде уволнен.

Новакът в Първа лига спечели вече първата си точка след равенството с Етър. 

Състави

Левски: Митрев, Цветкович, Ангелов, Пиргов, Орачев, Панайотов, Прохазка, Рошу, Гомес, Вутов, Буш

Витоша: Василев, Гьонов, Върбанов, Христозов, Гочев, Кочилов, Садула, Петров, Лазаров, Отофе, Долапчиев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички