Жорди Гомес: Аз подавах на Меси, той вкарваше


Жорди Гомес: Аз подавах на Меси, той вкарваше
Снимка: БГНЕС

3246 0

Една от звездите в селекцията на Левски - Жорди Гомес, говори за престоя в школата на Барселона, където е играл заедно с Лионел Меси, както и за обстановката на "Герена".

"Не познавах досега българския футбол. Харесва ми много да съм тук в Левски и се наслаждавам на всеки мач, който играя с клуба. Надявам се и занапред да продължавам така. Досега сме изиграли 10 мача от първенството и водим битка, за да бъдем в челото на класирането. 

Дойдох в Левски без да мисля къде ще отида след това. Концентрирам се върху проекта ни тук в Левски и докато клубът ме иска, ще остана тук. Така че сега се концентрирам върху това да постигаме успехи с клуба", заяви Гомес в предаването „Код Спорт“ по ТВ+, който подобно на Обертан обяви, че не мисли за напускане на тима, а само за постигане на целите. 

Той допълни, че в съблекалнята вече се говори за мача с ЦСКА и знаят колко важна е победата за феновете. "Да, още от началото разбрах, че Левски е отборът в България с най-много привърженици. Най-големият клуб в страната и това разбира се се усеща във всеки момент, прекаран тук. Също ми разказаха за дербито с ЦСКА и уникалната атмосфера на тези мачове. Говориха как животът в целия град спира и задръстванията блокират всички артерии на София, защото дербито се играе на неутрален терен. Сблъсъкът между „сини“ и „червени“ е този месец и още сега в съблекалнята говорим за срещата. Ще играем срещу тях и вече нямам търпения да изживея първото ми дерби с ЦСКА, защото са ми разказвали, колко важна за нашите привърженици е победата в тези мачове. Искам да ги направим щастливи".

Относно престоя си в Барселона: "Барса има една от най-добрите футболни школи в света. Всяка година от там излизат играчи, достойни за първия отбор на клуба и за останалите в Примера дивисион. Там те изграждат не само като играч, което разбира се е важно, но те изграждат и като човек и ти дават ценностната система на клуба. Това е важно не само за кариерата ти на професионалист, но и за целия ти живот. Мисля, че това е най-важното за всеки футболист. Разбира се не всички играчи достигат до успеха да влязат в първия отбор, какъвто е и моят случай – трябваше да отида да играя в други състави, но се гордея с това, че съм излязъл от школата на Барса. „Ла Масия“ е нещо изключително! Сигурен съм, че от там ще продължават да излизат много добри играчи, както за първия отбор на клуба, така и за други тимове и шампионати".

Той си спомни и за времето, когато е играл заедно с голямата звезда Лионел Меси.  "Да, аз му подавах и той вкарваше головете. Засякохме се с него за една година. Аз бях на 18, а той на 16 години. Още тогава се виждаше ясно, че ще стане голям играч. Правеше неща, които другите не можеха. Но независимо от всичко, не предполагах, че ще постигне това, което направи по-късно. От 10-12 години е най-добрият в света и имам чувството, че за него няма граници, защото всяка година постига още и още. Това е нещо много трудно, а той го прави".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички