Жажда за абсурди


Жажда за абсурди
Снимка: БГНЕС

3163 0

Собствеността на Левски е тема №1 в момента на "Герена". Очевидно стабилност няма. Ръководството призовава за спокойствие, бивши шефове се появиха от нищото и започнаха да дават акъл и да сочат с пръст. Край стадион "Георги Аспарухов" в момента е пълно със змии, пускащи слухове всеки ден - от това, че Емил Велев се завръща, та чак до пристигането на Васил Божков. Градивна политика на думи има, на действия - липсва. Защото дори в спортно-техническо естество, Левски е в тотална и неоспорима паника.

След само 3 мача през новия сезон - 3 двубоя, за които никой не говори, защото не се знае догодина ще го има ли този отбор в този си вид, Елин Топузаков беше освободен от своя пост. Логично, предвид факта, че "синята" легенда наследи Люпко Петрович на поста и в тези няколко месеца не показа никакви индикации, че е научил нещо от сръбската легенда. Но като че ли беше по-добре "Топчо" да остане на "Герена" до края на сезона, независимо от резултатите, защото поне играчите се чувстваха добре с него. А най-силният коз в защита на Топузаков е човекът, който ще го замени - Николай Митов, по прякор "Жадното".

Всички го помните - треньорът, който беше най-близо до титлата след 2009 година. Същият този, който извъртя 1:1 срещу Славия и сдаде решената титла. Още по-смешен беше начинът, по който стана това. След победата срещу Лудогорец (1:0 със случаен гол на Станислав Ангелов в края) Митов блесна с безумен коментар - "Първи сме! Това е положението. Утре във вестниците ще пише – “Левски” е първи. Това е!".

Никой не може да оспори левскарския дух на Митов, нито желанието му да е добър и компетентен в това, което прави. Истината обаче е, че не е. Да, идването му преди Вечното дерби може да подейства като катализатор на "синия" дух и като нищо Левски може най-накрая да бие Вечния си съперник (или както казват феновете на Левски на "червените" в днешно време). А оттам нататък накъде?

Поредното безумие на ръководството на Левски е факт. Назначението на Митов крещи "паника" на "Герена", защото няма нито един футболен аргумент за това "Жадното" да получи нов шанс да води 26-кратен шампион на България. Титлата му беше сервирана на тепсия от Станислав Ангелов в онова дерби на "Герена" срещу Лудогорец. Последва жалко отпадане от Лига Европа със състав, който не трябваше да има никакви проблеми, поне в първия кръг на надпреварата. Факт е, че за статистиката Левски изненадващо се намеси в спора за титлата след поредица от победи, които обаче идваха от класата на играчи като Гари Родригес и Рикардо Карвальо, а не от тактическите прийоми на Николай Митов.

От предишния му престой на "Герена" насам той водеше отбори като Монтана, Пирин (Разлог) и Септември София - визитка, която не трябва по никакъв начин да ти урежда интервю за поста "старши-треньор" на клуб не просто от топ 5, но и от топ 10 на Първа професионална лига. А, да не забравяме, че и в Ботев (Пловдив) го взеха, но след няколко часа феновете го изгониха набързо. Но все пак да не забравяме, че говорим за клуб, в който нищо не е наред и от десетина години няма план за бъдещето, а има само треньори еднодневки.

От уволнението на Станимир Стоилов до ден днешен в Левски е имало 19 треньорски смени. Деветнадесет!!! И редовно се въртят едни и същи имена, като това е "едва" второто завръщане на Митов. Интересното е, че един от малкото, които не са били два пъти начело на "сините" в последните години - Емил Велев, е на практика свободен, тъй като води тима от "Б" група - Оборище. В треньорската му визитка има титла - последната, която на "Герена" вдигнаха. Той не беше потърсен за поста на Топузаков. Вместо това в Левски назначиха Митов до края на сезона с поредното си некадърно, недомислено и, меко казано, безумно решение. Но феновете вече трябва да са свикнали. Все пак, кой беше последният ход на "Герена", в който беше вложена някаква градивна мисъл? 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички