Каква е ролята на бившите собственици на Левски при финансирането на клуба?


Каква е ролята на бившите собственици на Левски при финансирането на клуба?
Снимка: БГНЕС

2359 0

Ситуацията в Левски през последните няколко седмици е изключителна неясна и усложнена, особено след изявлнието на мажоритарния собственик Спас Русев, че напуска тима. 

Това доведе и до срещата между ръководството на тима и феновете миналата седмица в зала "Универсиада". На нея изпълнителните директори Красимир Иванов и Диана Иванова разкриха интересни подробности около финансовото състояния на клуба, както и че дълговете на тима са 26 млн. лева, а не по-рано анонсираните 18 млн.

Любопитно разкритие бе и че бившите собственици на тима в лицето на Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов има да взимат 2,2 млн. лева задължения от клуба. Очаквано това веднага породи много спекулации, включително че тримата търсят тези пари, макар Красимир Иванов да отрече подобно твърдение още на срещата с феновете. 

След излезлия финансов отчет на официални сайт на клуба, от Тръст "Синя България" призоваха тримата да вземат пример от друг бивш собственик на тима Тодор Батков и да опростят тези пари, предвид тежкото положение на "Герена".

Всички тези събития изглежда са предизвикали Тонев, Александров и Иванов публично да отрекат всички тези твърдения и да разсеят съмненията, че търсят пари от "сините". Според бившите акционери, взимането на тези пари дори не е била тема на разговор и никога не са имали намерението да поставят клуба е още по-неизгодна ситуация. Освен това стана ясно, че фирми на тримата продължават да са рекламодатели и да подпомагат финансово Левски, въпреки че вече не са акционери.

Това може да се счита като капка успокоение, тъй като ситуацията в лагера на Левски става все по-напрегната. Както знаете по-рано днес стана ясно, че Николай Митов заема мястото на Елин Топузаков и още в събота ще ръководи мача срещу ЦСКА. Всичко това внася допълнително напрежение в отбора, което се отразява и на представянето на футболистите. Очакванията са в следващите дни да разберем какво ще е бъдещето на Левски - финасово подсигурено ли е и ще остане ли Спас Русев собственик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички