Втората шестица ще е идеална за Херо


Втората шестица ще е идеална за Херо

1560 0

За Херо идеалната ситуация, при която ще поеме Левски през зимната пауза, ще е сините да са във втората плейофна шестица. Не, не сме се объркали изобщо. И да, знаем, че това е Левски и воюва до последно за шампионската титла.

Само че нали си давате реална и трезва оценка, че в момента на "Герена" е такъв потоп - морален и организационен, и финансов, и спортно-технически, че да се говори за титли, медали и място в класирането, не е уместно. Казват - играем за победа във всеки мач, с добавката - доколкото ни позволяват възможностите. Представете си как още на пресконференцията, на която ще бъде представен, Херо ще трябва поне 3 пъти да отговори на въпроси, свързани с целите и амбициите на Левски. Въпреки че са наясно какво ще каже Димитър Димитров, репортерите ще искат да видят начина, по който ще отговори той. За треньора на Левски е важно с колко думи отговаря, дали е категоричен в думите си, или просто е уклончив.

Бъдете сигурни обаче, че в главата на Херо приоритет номер едно е да започне да прави отбор от нулата по неговите си правила. Дали са прави, криви или леви - неговите принципи са си негови принципи, а и правилата са такива, че всеки нов треньор трябва да има достатъчен период от време, за да промени начина на работа в спортно-технически аспект.

Дали Димитър Димитров има необходимост от сблъсъци на високо ниво, за да преследва краткосрочни цели, или е по-добре Левски да играе във втората плейофна шестица след редовния сезон? Аргументите за второто не са никак малко. Ако сините играят всяка седмица с Лудогорец, ЦСКА, Литекс, Ботев, Берое и Локо София, Херо по-скоро ням да може да направи отбор. Той през три мача ще бъде наказан заради скандали със съдиите, ще има напрежение от какво ли не естество - ама защо не бихте тия, ама докога ще падате от ония и изобщо това няма да е атмосферата, която е нужна за един способен специалист да направи отбор от абсолютната нула. Може изобщо да не звучи в духа на сините традиции и принципи, но няма да стане нищо фатално, ако в края на пролетта догодина Левски е в долната група. Така ще има всякакви предпоставки Херо да си прави какви ли не тактически експерименти, да върти футболисти на различни постове и изобщо да си прави всякакви еквилибристики. И никой няма да му търси сметка за всичко това. На пресконференциите той ще коментира Славия, Хасково, Черно море, Марек, Локо (Пловдив) и изобщо няма да му се налага да се поти с отговори за цели и амбиции. Повече от ясно е, че същинската част от изграждането на Левски на Херо ще започне през лятото на 2015 година, когато вече треньорът ще изчисти всичко, от което не се нуждае, и ще вземе това, което му е необходимо.

Левски така и вече не помни откога не е ставал шампион, всяка година става зле и по-зле, тази година, която е вековният юбилей, направи чудеса от лупости, включително и отсъствие от евротурнири. Така че ако сините не са в първата шестица при плейофите, няма да е фатално, а по-скоро ще е полезна среда за сформирането на нов отбор. Публиката ще бъде толерантна. Нека сега Херо си стои встрани и не изпреварва времето, защото бързата работа е срам за майстора, а бургазлията е доказан майстор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички