Васил Божков разкри подробности от срещата си с феновете на Левски


Васил Божков разкри подробности от срещата си с феновете на Левски
Снимка: БГНЕС

3736 0

Собственикът на Левски Васил Божков категорично се разгранични от плъзнали слух, че е казал на феновете на тима, че са необходими протести заради ситуацията с финансирането на клуба. Както е известно, в понеделник бизнесменът се срещна с привърженици на "сините", за да ги предупреди, че новият проектозакон за хазарта може да означава, че няма да е способен да продължи да е собственик на клуба. 

В ексклузивно интервю на Васил Божков пред "Свободна Европа" той поясни какво се е случило по време на срещата и изрази надежда, че министър-председателят на България Бойко Борисов може да послуша тях, след като отказва да разговаря със самия него. 

"Срещнах се с феновете, за да ги предупредя какво се случва с основния спонсор, от който клубът зависи. Аз им го дължа. Ако мине този законопроект, аз няма да мога да продължа с “Левски”. Това беше целта на срещата и всичко, което им казах", коментира Божков пред "Свободна Европа". 

"Нека обяснят на премиера Борисов ситуацията. Единствено той може да им помогне, ако реши да не подкрепя този законопроект. Господин Борисов, ако погледне конституцията, ако не я е чел, може да види, че този проектозакон е в грубо нарушение. А феновете, ако искат да го има "Левски", разбират, че нищо не налага такъв законопроект да мине", категоричен бе Божков пред медията. 

Що се отнася до евентуални протести, той категорично се разграничи от слуха, че изобщо е призовавал за подобни действия, включващи многохилядни протести на фенове на Левски. "Не съм казвал такова нещо. Не съм имал предвид такова нещо, нито съм ги призовавал". 

Във вчерашния ден пък Красен Кралев заяви, че новият проектозакон ще налее в българския спорт около 50 милиона лева - твърдение, което не е конкретно заложено в текста на закона на Валери Симеонов (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички