Трима недооценени и кошмарен резултат държат нащрек Левски срещу Ботев (Враца)


Трима недооценени и кошмарен резултат държат нащрек Левски срещу Ботев (Враца)
Снимка: Оф. сайт на Левски

2548 0

Тази вечер на "Герена" Левски посреща Ботев (Враца), от който го делят 9 места в класирането. Но "сините" знаят, че този съперник може да бъде доста опасен за тях. Последното доказателство за това е мачът между двата тима в София през ноември миналата година. Тогава столичани бяха сразени с 3:1 на собствения си стадион от вдъхновените врачани, водени от Валери Божинов.

Сега отново е есен, а Божинов отново носи фланелката на Ботев. И със сигурност е гладен да се докаже срещу бившия си клуб, в който стана излишен с идването на Петър Хубчев. Друг играч на гостите, който има какво да доказва на "Герена", е нападателят Валери Домовчийски. Юношата на Левски беше освободен от столичния гранд след втория си престой там и със сигурност ще е амбициран да докаже на домакините, че не са били прави за него.

По-особен ще е двубоят и за друг футболист на врачани - защитникът Деян Иванов. Той в момента е преотстъпен от Левски във Враца, тъй като конкуренцията в центъра на отбраната на "сините" стана доста голяма.

Статистически е трудно да се очаква Ботев да стигне до трите точки срещу столичния гранд, тъй като на "Герена" тимът има едва 2 победи в исторически план. Едната вече я споменахме. Другата е още по-паметна за скромния тим под Балкана. Годината е 1985-а, Левски е Витоша и е покосен с 6:3 в своя дом. И до днес в историята на "сините" няма друг клуб, който да им е вкарал 6 гола на техния стадион.

Иначе статистиката между двата тима на "Георги Аспарухов" е 25 победи за Левски, 2 равенства и 2 победи за Ботев. Мачът е с начален час 20,00 и можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg. А кои две неща дърпат Ботев (Вр) назад този сезон вижте в нашия материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички