Двата недостатъка, които дърпат Ботев (Враца) назад този сезон


Двата недостатъка, които дърпат Ботев (Враца) назад този сезон
Снимка: Страница на Ботев във Фейсбук

3876 0

Ботев (Враца) впечатли феновете със силни мачове и добро класиране през миналия сезон в Първа лига, но от началото на новата кампания "зелените" не постигат добри резултати и имат само една победа в 5 мача. Една от възможните причини за това е средната възраст в отбора на Сашо Ангелов - Ботев е на последно място по този показател в родното първенство. Средната възраст на врачани е 28,4 години. Най-младият тим в елита ни пък е Черно море, срещу който Ботев снощи записа равенство във Враца (25,3 г.).

През миналия сезон Ботев се намираше на 10-о място по средна възраст, тогава тя бе 26,7 г. В състава на врачани са ветераните Апостол Попов (36) и Христо Златински (34), Мирослав Будинов е на 33, а Валери Домовчийски е на 32. Най-младият в състава е преотстъпеният от Лудогорец Доминик Янков, който впечатли феновете с появата си на терена снощи срещу Черно море. Той е на 19 години.

Освен това "зелените" са сред отборите с най-малък състав към момента. Ангелов разполага с 21 играчи, колкото има и Дунав (Русе). Само Царско село е с по-къса скамейка в Първа лига. Всички други отбори имат по над 21 футболисти.

През предишния си престой в елита на футбола ни - 2012/13, врачани са били пети по най-млад състав - 25,4 г. средна възраст, а през сезон 2011/12 са били трети с показател 25,0. Вижте в този материал кои са играчите в efbet Лига, които най-много свалиха цената си за една година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички