Това ли е новият собственик на Левски? (СНИМКА)


Това ли е новият собственик на Левски? (СНИМКА)
Снимка: БГНЕС

3251 0

От 10:00 часа днес в зала 6 на НДК се проведе общото събрание на ПФК Левски, на което официално бе сменена собствеността в клуба. На събранието обаче не присъства вече бившият собственик Спас Русев.

Още вчера стана ясно, че основната причина за събранието е офцициалното предаване на собствеността в клуба в ръцете на бизнесмена Васил Божков. Това е станало факт преди седмици, а днес ще бъде официализирано. Спас Русев, Даниел Боримиров и адвокат Стоян Кръстев са джиросали акциите си на Васил Божков.

По данни от Търговския регистър капиталът на Левски в момента е 30 669 974 лева. Акциите са с номинал 1 лев, като обикновените поименни акции са 30 419 974, а поименните привилегировани са 250 000.

Досегашният бос на "сините" Спас Русев напуска клуба, като неговите акции, тези на Даниел Боримиров и на адвокат Стоян Кръстев преминават в ръцете на новия шеф на Герена и това е Георги Попов. Той дълги години се води "дясна ръка" на Васил Божков, като е фен на 26-кратните шампиони и е с основна заслуга за разрешаването на проблема с лиценза на Левски.

КОЛКО ПРОЦЕНТА ОТ АКЦИИТЕ НА ЛЕВСКИ СА ВЪВ ВАСИЛ БОЖКОВ?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички