Документ показа: Божков вече притежава близо 87% от акциите на Левски


Документ показа: Божков вече притежава близо 87% от акциите на Левски
Снимка: БГНЕС

3292 0

В Левски се е състояла смяна на собствеността и това вече е факт документално. Новината съобщи агенция "Блиц", според която Спас Русев, Даниел Боримиров и адвокат Стоян Кръстев са джиросали своите акции на Васил Божков. Бизнесменът се очаква официално да бъде обявен като нов собственик на клуба на Общото събрание утре.

Джиросването на акциите се е състояло преди няколко седмици. Сега собственикът на "Нове Холдинг" е най-големият акционер в столичния гранд, като не притежава само около 14% от ценните книжа. Финансовият отчет за 2017 г. показва, че Русев държи 49.89%. След него се нареждат Боримиров и Кръстев (бивш член на Надзорния съвет на ОББ ) с по 18.42%. Тръстът на привържениците "Синя България" на този етап запазва своите 10%, а останалите по-малки акционери са с общо 3.27%.

ПАВЕЛ КОЛЕВ: В ПОСЛЕДНИТЕ 10 ДНИ БОЖКОВ ПЛАТИ НАД 3 МЛН. ДЪЛГОВЕ НА ЛЕВСКИ

На 18 януари стана ясно, че на заседание на Надзорния съвет е бил избран нов Управителен съвет, в който влизат Павел Колев, Ели Шопова и Найден Димитров. Тримата стават част от ръководния орган по волята на Васил Божков. Оперативната власт е поверена на доскорошния зам.-изпълнителен директор на БФС Павел Колев.

Очаква се утре промени да настъпят единствено в Надзорния съвет, където към настоящия момент са Спас Русев, неговият син Евгени и Кирил Ивков. А каква бе първата важна работа, която Божков вече свърши в Левски - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички