Левски показа финансовия доклад за 2018г., ето колко са задълженията на клуба


Левски показа финансовия доклад за 2018г., ето колко са задълженията на клуба
Снимка: Официален сайт на Левски

3430 0

От Левски публикуваха на официалния си сайт доклада към финансовия годишен отчет за 2018 година. Както е известно, утре (6 март) се очаква да бъде обявена смяната на собствеността, като Спас Русев да се оттегли, а властта да попадне във Васил Божков, най-вероятно чрез приближен до него човек.

Според изнесената информация нетната загуба на клуба за изминалата година е малко над 4 млн. лева, което е увеличение с 3 милиона лева спрямо 2017 година, когато е била 874 хиляди лева.

Загубата от оперативна дейност е 3,6 милиона лева, което е увеличение на загубата с 3 милиона лева в сравнение с 2017 година. Основното перо в ръста на оперативните разходи е ръстът в разходите за персонал с 2,6 милиона лева или 23% повече от 2017 година. А причината за това е подписването на нови договори с футболисти.

От отчетите става ясно още, че общите задължения на клуба към 31 декември 2018 година възлизат на 23,6 милиона лева. От тях почти 6,5 милиона Левски дължи на НАП, а дължимата сума за построяването на сектор "А" е 7,8 млн. лева. Задълженията към персонала са 925 хиляди лева, спрямо 532 хиляди лева към 31 декември 2017 година.

Пълния документ може да видите ТУК.

Очаква се утре промени да настъпят единствено в Надзорния съвет, където към настоящия момент са Спас Русев, неговият син Евгени и Кирил Ивков. А каква бе първата важна работа, която Божков вече свърши в Левски - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички