Специалист: Разликата между Лудогорец, Левски и ЦСКА се скъси

Стефан Грозданов е бивш футболист на Етър, а като треньор е водил Левски. Той коментира пред "Тема Спорт" днешния двубой между двата тима на "Ивайло".

Г-н Грозданов, какво очаквате от двубоя между Етър и Левски?

- Левски има добър точков актив и в момента е на първо място, но не мога да кажа, че играта му е до такава степен добра, че може спокойно да победи във Велико Търново. Но като качество на футболистите и почерка при новия треньор Славиша Стоянович мисля, че ще спечелят, макар и трудно. "Сините" обаче срещат един отбор, който в домакинските си мачове се представя много добре и няма загуба. Публиката поддържа тима си и идването на Левски и ЦСКА е нещо голямо в града. Етър има боеспособен тим с нелоши и опитни футболисти.

На липса на късмет ли се дължи активът от само четири точки за Етър?

- Изпуснаха няколко точки, които можеха да вземат. Но тимът играе компактно, няма да е толкова отворен срещу Левски. Затвореният му стил ще затрудни до някаква степен сините.

Какво е мнението ви за работата, която върши Красимир Балъков?

- Красимир Балъков е такова име в българския футбол... Във Велико Търново е човек, който не е уважаван, а боготворен заради нещата, които свърши с Етър преди години, когато стана шампион на България, а след това отиде в Германия. Явно на тази почва се опитва да направи почти невъзможното, защото Етър не разполага с бюджет, с който могат да се взимат футболисти с по-висока класа. Така че това, което прави, е достойно за уважение. Миналият сезон остави болярите в Първа лига. Велико Търново заслужава да има отбор в елита.

Усеща ли се липсата на двама ключови футболисти през миналия сезон като Самб Бадара и Мане?

- Бадара бе много нужен футболист, доказа го с головете си, които отбеляза миналата година. Мисля, че се чувства неговото отсъствие.

Какво промени Славиша Стоянович, след като пое треньорският пост на Левски?

- Не мога да кажа, че Левски има изграден стил - рано е още. Но явно, че Стоянович като че ли намери общ език с футболистите и те играят no-освободено. Това ги води до успех. А има и играчи, които с влизането си ще подобрят представянето - такъв е Паулиньо. Сините засега сякаш не намират точната позиция на Обертан, въпреки че го въртяха на доста постове в атака. На моменти задържа много топката, което го обременява и играта му не е ефективна, за да решава мачовете за Левски. Стоянович трябва много внимателно да подходи към Обертан. При новия треньор се събуди Кабрал. Сега показва нелоши неща, но му трябва постоянство.

Има ли шансове Левски в битката за титлата?

- С това, което показва Лудогорец в мачовете досега, не се вижда голяма дистанция от другите отбори, каквато имаше през минали сезони. Виждам ги в такова състояние, все едно ги водят инерцията и манталитетът на победители. Но е явно, че разликата между Лудогорец, Левски и ЦСКА се намалява. Трудно ще им бъде на столичните грандове, но не е невъзможно, както бе преди години.

Още по темата

Please select answer!