След срещата с Борисов: За какво феновете на Левски са единодушни и за какво разединени?


След срещата с Борисов: За какво феновете на Левски са единодушни и за какво разединени?
Снимка: БГНЕС

4089 0

Единствената мотивация и подкрепа, която "сините" фенове смятат да покажат е само и единствено към Левски. Това бе потвърдено от тяхна страна след срещата с Бойко Борисов в Министерски съвет. "Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с Левски", с тези думи на Степан Хиндлиян започна днешната среща.

Всички присъстващи се обединиха около това, че т.нар. модел "Бащица" е тотално погрешен и вкарва клуба в зависимости и по точно в зависимост от един човек. Именно от това изглежда се възползва и премиерът предлагайки на феновете "те да си притежават акциите". Тук трябва да се отбележи, че Бойко Борисов няма отношение към тези акции и "предаването" им може да стане единствено от мажоритарния им собственик. Феновете, обаче от своя страна, посочиха, че в момента не могат да издържат клуба и подобен подел на управление може да е приложим едва след няколко години.

"Това нещо (предаването на акциите) не зависи от него (б.р Бойко Борисов), а от мажоритарния собственик. Друг е въпросът дали е работещо или не. Под някаква форма Левски е стабилизиран в последната година, от друга страна този модел не е устойчив. Това също е видно", добави Хиндлиян.

Видно обаче бе, че има разногласия относно темата "Васил Божков" и дали го подкрепят. "Вярваме в сегашното ръководство. Има прозрачност. От представените документи на срещата с г-н Божков се вижда, че Левски е финансиран по правилен начин, което се потвърди и от министър Горанов“, сподели Илия Христов, който е председател на сдружение "Сини сърца". От НКП и Ултрас Левски обявиха, че следва обсъждане с членовете на организациите, но Адриан Петров от УЛ изразни личната си позиция, която бе в подкрепа на сегашното ръководство. "Подкрепям това ръководство на Левски. Аз мисля, че трябва да изразяваме протеста си на стадиона. Бих изслушал и други предложения. Крайно време е да бъде спряно това Левски да бъде разменна монета в разни игри. На този етап феновете не могат да издържат отбор от такъв калибър".

"Държавата призна, че моделът "Бащица" е проблемен. Това се разбра от днешната среща. Ясно се вижда, че авторитарното управление е неприложимо в клуб като Левски. Крайно време е този който се нагърби с управлението на клуба, да бъде отворен към публиката и да им позволи да участват в този процес", заяви Димитър Костадинов, член на НКП, като според него е проблем, че не се чува гласа на запалянковците.

Освен това след края на срещата стана ясно, че в последната една година финансовото състояние на клуба се е подобрило - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички