Шефът на Левски: Нуждаем се от болезнени промени и не само в съблекалнята


Шефът на Левски: Нуждаем се от болезнени промени и не само в съблекалнята
Снимка: БГНЕС

2070 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев за пореден път потвърди, че предстоят големи промени в клуба, като част от тях дори определи и като "болезнени", и то не само в съблекалнята.

"За съжаление през последните 10 години Левски, въпреки че е бил в борбата за титлата, така и не успя да я спечели и остана без трофей, което не е характерно за клуб от тази величина. От тази гледна точка няма извинение, включително и за нас сега – новият мениджмънт на клуба. Ние сме длъжни да направим всичко възможно и да подредим така нещата, че Левски да е отново този отбор, който неговите привърженици искат да виждат на терена. Клубът трябва да показва добра организация и висок дух на терена, за да жъне победи, което в момента за съжаление е малко трудно, тъй като нещата се случват в движение и промените стават бавно, особено, когато искаме да са трайни.

Нуждаем се от болезнени промени, кардинални промени не само в съблекалнята, но и в начина по който се управлява клуба и в начина, по който е структурирана администрацията. Аз съм готов на такива промени. С тази цел съм дошъл в клуба - да направим промените заедно с всички, с които сме там", заяви Колев пред "Блиц".

"На първо място в промяна на организационната структура на клуба. Ще бъдат създадени нови отдели, други ще бъдат премахнати, за да може администрацията да бъде по-адекватна на целите, които са представени пред Левски в момента – съживяване и приоритизиране на Академията и начина, по който се работи там. Връзка между Академията и първия отбор от гледна точка на това колкото се може повече млади футболисти да са готови за първия отбор и то за мъжкия футбол по критериите, които съществуват в Левски от години. В същото време да се постави акцент върху първият отбор, който с разумна трансферна политика да бъде подсилен така, че да се бори за титлата през следващия сезон. Всичко това изисква доста промени на всякакво ниво, което включва и персонални промени", сподели още шефът на "сините" и разкри дали има "черен" списък на играчите за лятото.

"Не, черен списък няма. Има разговори, които сме водили с Георги Дерменджиев и с неговия щаб. Истината е, че имаме трима футболисти, на които им изтичат договорите. Това са Цветкович, Яблонски и Кабрал. Ще използваме т.нар. прозорец за квалификационните мачове на националните отбори, за да анализираме ситуацията заедно с Дерменджиев и да преценим с кои играчи ще водим разговори за подновяване на договорите и на кои да бъде обяснено, че няма да се нуждаем от услугите им за следващия сезон. Ще направим план как трябва да изглежда отбора за началото на подготовката за следващия шампионат през юни и на базата на него да видим кои футболисти можем да продадем изгодно и какви да търсим, за да ги привлечем. Посоката е ясна. Ще се опитаме да привлечем колкото се може повече българи в състава и то не за друго, а защото това е нещото, което липсваше на Левски през последната година и правеше емоционалната връзка между отборът и публиката много трудна.

Когато на терена има повече чужденци е нормално левскарската общност да се идентифицира по-трудно с отбора и да намира любимците си. За съжаление трябва да признаем, че няма достатъчно класни футболисти от България, които да вдигат нивото на Левски. Особено, когато говорим за млади футболисти с потенциал, защото това е задължително. Чисто статистически Левски трябва да се насочва към футболисти, които са във възрастта между 20 и 24 години максимум, по простата причина, че позицията Левски в европейския футбол е такава, че ако един футболист покаже добра игра и качества, той ще предизвика интерес от чужбина, където финансовите условия са различни и много трудно би могъл да бъде задържан в България. От тази гледна точка чуждестранните клубове са готови да платят повече пари за футболисти, които са максимум на 24-25 години".

Също така Павел Колев разкри и огромната сума, която е получавал Габриел Обертан като възнаграждение преди да бъде продаден в Турция - вижте каква е била заплатата му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички