43 години от паметната победа на Левски над Барселона


43 години от паметната победа на Левски над Барселона
Снимка: Официален сайт на Левски

1588 0

На днешния ден - 17 март, в Левски отбелязват значина дата в своята история. На нея преди 43 години отборът записа паметна победа в евротурнирите - надделя с 5:4 над испанския гранд Барселона в четвъртфинален мач-реванш за Купата на УЕФА.

Мачът се играе на Националния стадион "Васил Левски" и е сочен за най-посетеният в историята на българския футбол. Той привлича над 70 000 души на трибуните.

Отборът на Левски, воден от Иван Вуцов, губи в Барселона с 0:4. В реванша "сините" само в първите 10 минути успяват да поведат с 2:0. Разписват се Павел Панов и Йордан Йорданов. Каталунците намаляват пасива си в 38' чрез Марсиал, а в последната минута на първата част Асенси изравнява.

Левски влиза мощно след почивката и отново излиза напред в резултата в 47' - разписва се Емил Спасов. Десет минути по-късно Барселона отново изравнява чрез Ередия. След това гостите успяват и да поведат - в 62' Неескенс реализира дузпа за 4:3. Левски натиска в заключителните минути и изравнява в 87', точен е отново Йорданов. Най-хубавият момент в двубоя се случва в 90' - Панов вкарва за 5:4 от бялата точка и победата остава в София.

Българският гранд отпада след тази голеада, но остава в историята като първият български тим, вкарал 5 гола във вратата на испанския гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички