Попът и опелото на Левски - пошлост, цинизъм и дебелащина


Попът и опелото на Левски - пошлост, цинизъм и дебелащина

2381 0

"Траурното" шествие на привържениците на "Левски" преди дербито с ЦСКА предизвика недоволството на протосингела на Софийската митрополия. Отец Ангел Ангелов заяви, че постъпката е цинична и пошла.

Феновете на "Левски" организираха "траурното" шествие с идеята да покажат, че ЦСКА е умрял. То беше водено от запалянко, преоблечен като свещеник. По-късно той беше разпознат като диджей Николай Нинов-Тубата.

И ДВАТА ГРАНДА ОЩЕ СА ДАЛЕЧ ОТ ЛУДОГОРЕЦ

"Това е нереален, недействителен свещеник, но с напълно действителен епитрахил. Малко е да се каже, че това шествие е грозно, дебелашко в своята шутовщина и цинично в същността си", заяви Ангелов, помощник на софийския митрополит Неофит, който е патриарх на България.

Според него шествието "е пошло". "Да се гавриш със светостта, с тайнството на собствената си вяра, показва или дълбоката ти неграмотност или наситено маргинално поведение. И двете неща са страшни за нашето общество."

Ангелов допълни: "Моля се Бог да опрости греховната глупост на този млад човек, дръзнал да се преобразява заради низши страсти. Бог да опрости и този, който му е дал истинския епитрахил. Защото епитрахилът е осветена одежда, която принадлежи само на епископа и презвитера, знак на свещенство и да се подиграваш по този начин - още веднъж ще кажа, е цинично", заяви Ангелов пред "Дневник".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички