"Левски" има резерва за един милион лева


"Левски" има резерва за един милион лева
Снимка: Levski.bg

1326 0

Шведският защитник на "Левски" Симон Сандберг ше излезе на клуба около 1 милион лева за една година. Това включва трансферната сума по привличането му, мениджърските комисиони и заплатата на бранителя на "сините" за една година.

Цената определено излиза солена, като се има предвид, че младежкият национал на "Тре кронур" до момента е изиграл едва 3 шампионатни двубоя, в които е престоял на терена едва 76 минути. Само в един от тях той бе титуляр - равенството 2:2 срешу Локомотив Пловдив на "Лаута". Тогава след негова интервенция бе отсъдена дузпа за домакините. 22-годишният швед бе на терена и в двубоя за Купата на България срещу втородивизионния Царско село (2:0).

Левски се насочва към двама офанзивни футболисти през зимата

Симон Сандберг бе взет от шведския Хекен, а за него "сините" броиха малко над 200 хиляди евро. Заплатата му е една от най-високите на "Герена".

Защитникът бе привлечен в "Левски" през лятото по настояване на тогавашния генерален мениджър Андрей Желязков. Новият собственик на клуба Спас Русев предпочете да освободи Жужо от поста и да назначи Георги Чиликов за главен селекционер.

"Сините" отчитат като трансферна грешка и взимането на Хеан Деса. Перуанецьт пристигна в Левски още преди края на миналия сезон. Той обаче закъсня за лятната подготовка, а след това постоянно е преследван от контузии. Ос­вен това 23-годишният футболист има проблеми с дисциплината, влезе в конфликт и с Люпко Петрович.

Най-скъпоплатеният играч на тима от "Герена" има едва 24 минути в два мача в Първа лига, влезе в добавеното време срещу Царско село за купата, игра и 4 минути в реванша срещу Марибор за Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички