БФС размаха теслата срещу ЦСКА след ексцесиите в дербито


БФС размаха теслата срещу ЦСКА след ексцесиите в дербито

997 0

Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наложи строго наказание на ЦСКА заради провиненията на феновете по време на голямото дерби срещу Левски в събота (1:1).

"Армейците" ще трябва да изиграят следващия си домакински мач - срещу Локомотив (Пловдив) на 29 октомври - без публика. Първоначално санкцията беше лишаване от домакинство, но в последствие бе променена. Миналия месец "червените" бяха наказани с частично затваряне на сектор "А" заради канонадата от предмети, запратени към треньора на "Черно море" Георги Иванов-Гонзо. Един от тях повали на земята полицай, който впоследствие бе прегледан в болница.

СЪДИЙСКИЯТ НАБЛЮДАТЕЛ ОТ УЕФА: ИМАШЕ ДУЗПА ЗА ЦСКА

Това означава, че при следващ инцидент ЦСКА няма да домакинства на "Българска армия".

Финансовата санкция също е сурова - общо 10 800 лева. 300 лева са за нерегламентирано използване на пиротехника, 2000 лева на за бомбички, 2000 лева за хвърлени предмети, 2000 лева за обида на длъжностно лице от страна на помощник-треньорът на Едуард Йорданеску - Богдан Първу, който няма да е на скамейката в следващия мач срещу Монтана.

Още 2000 лева са за хвърляне на сигнална ракета в сектор А, а 1000 лева са отделно за пластмасовите бутилки към футболистите на Левски. Левски също е санкциониран заради феновете си в дербито - 2000 лв. заради хвърлени предмети, пиротехника и други провинения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички