Пелето: В Левски няма футболни хора, плашат ме с натиск


Пелето: В Левски няма футболни хора, плашат ме с натиск
Снимка: БГНЕС

2060 0

Бившият играч и спортен директор на Левски Станислав Ангелов заяви, че не той е проблемът на клуба и че усеща натиск след случките около базата "Раковски", и децата, които тренират там.

"В Левски има петима адвокати и още толкова финансисти, а няма футболни хора. Не знам. Кражба не е извършена! Има си закони, спазваме ги. Тази база не е моя, а на МВР. Школата или сдружението се казва "Левски-Раковски", аз не мога да променя еднолично името", заяви Пелето пред "Спортал"

От Левски вече обявиха, че школата на "Раковски" вече не е на клуба. "Всеки един клуб иска да има потребители в школата, за да се "храни". Ние вместо да ги правим децата левскари, казваме, че те не са наши. Усещам натиск, естествено, не само в медиите. Всеки, който следи медиите, усеща. Процедира се брутално и грубо, но това ни мотивира. Там сме застанали 10 човека и сме мотивирани. Започнахме сгурията, пролетта или лятото ще се приключи ремонтът. Базата е обширно понятие, поддържа си я МВР - относно курсове, състезания, пожарникарските спортове и т.н. Конфликт чак такъв не виждам, още повече деца дойдоха, сплотихме се, разрастваме се, което е най-интересно. Изгонени сме, натирени сме, обидени сме, аз в частност не съм обиден, просто ми е странно как така един клуб постъпва със свои кадри". 

"Снощи гледах Левски, радвам се, че бихме. Ние сме фенове вече, може само да се радваме и да поддържаме. Завел съм дело най-вече да си изчистя името. Чувам различни заплахи, че политически са щели да ме натискат. Нали живеем в правова държава? Кой е този политик, който ще ходи да натиска и да прави нещо, което да е против децата? В крайна сметка управляващите са спортни хора. Дали са изгорели всички мостове? Левски не е на господата, Левски е отборът на народа. Готов съм на диалог, разбира се. По-слабият си чака, носи си тоягата по гърбината, отговорен съм пред децата и родителите. Откакто съм аз в тази база се развива някакъв процес, нормално е хората да са зад децата си, не зад мен. Преди мен никой не беше направил нищо за базата.

Не съм говорил със Спас Русев, с Даниел Боримиров не сме в много близки отношения. Когато аз бях спортен директор на Левски, се борихме за първото място. Люпко Петрович си тръгна сам, не е имало проблем с никого. Люпко защо не каза: "Или аз, или Станислав". Не съм аз проблемът, но това го знаят всички футболни хора", допълни още Ангелов. 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички