Опрости ли Спас Русев тези 15-16 млн. лева дългове на Левски, които обеща?


Опрости ли Спас Русев тези 15-16 млн. лева дългове на Левски, които обеща?
Снимка: БГНЕС

3461 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев даде малко повече яснота около дълговете на "сините". Той заяви, че вече бившият собственик на клуба Спас Русев не е опростил тези 15-16 млн. лева, за които обеща в предишно в свое интервю.

"Ако не ме лъже паметта, говореше се за 15-16 млн. лв. отписване. Не знам как се отписва такава сума. Няма отписване на такава сума, ето казвам го, не е факт. Сега предстои процес на оздравяване и изплащане на задължения. Въпросите защо това не се е случило, не са към нас", заяви Колев на пресконференцията след Общото събрание днес, на което стана факт и смяната на собствеността.

"Казах, че дълговете са над 30 млн. и стоя зад думите си. Има отписани задължения по давност и те са малко над 5 млн. В счетоводния баланс на дружеството за миналата година идват като проход. От тези 14 млн. лв. приходи, 5 млн. са чисто счетоводни приходи, но тези приходи не са реализирани от Левски. Има около 4-5 млн. лв., които са приходи от спонсори. Това са голямата част от приходите", заяви още Колев.

А какво заяви Спас Русев относно това, че дълговете ще станат наполовина след неговото оттегляне - може да си припомните тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички