Не заслужава такава съдба: Бистрон е носел щастие където и да отиде


Не заслужава такава съдба: Бистрон е носел щастие където и да отиде

2410 0

Новината за смъртта на бившия играч на Левски Давид Бистрон разтърси футболния свят. Още повече че защитникът сам е посегнал на живота си. Но, дори и да е приемал забранени вещества, дори и да е имал проблеми, чешкият футболист не е заслужавал такава съдба - да увисне на въже в чуждо мазе, далеч от родината си.

След бърз преглед на биографията му става ясно, че Бистрон е водел успеха след себе си. Където и да отиде, рано или късно отборът му е ставал шампион, печелил е трофеи и е писал история.

Да започнем с Баник (Острава) - първият му тим. През 2001 г. Бистрон се присъединява към този клуб и 3 години по-късно печели първата титла в кариерата си. През следващия сезон Давид и Баник стават шампиони на Чехия, като дори играят в Европа. Бистрон отбелязва може би най-хубавия гол в кариерата си срещу английския Мидълзбро.

През 2008 г. за първи и последен път в професионалната си кариера играе в чужбина. Бистрон идва в Левски, като в края на сезона триумфира с титлата, последна засега в историята на клуба. После се връща в Чехия.

Там защитникът заиграва във Виктория (Пилзен) и през първата година печели купата на страната. През 2011 г. записва сезона на живота си - той е един от стълбовете на отбора и помага на Виктория да стане шампион на Чехия за първи път в историята си. Клубът играе и в групите на Шампионска лига, където е заедно с БАТЕ Борисов, Барселона и Милан.

Бистрон не пропуска евромач на своя тим и в последния кръг вкарва на Милан за 1:2. Минути по-късно Виктория изравнява - 2:2.

Тогава започва лошият период в кариерата му. Уличен е в употреба на допинг, клубът прекратява договора си с него. Две години чехът не играе футбол, като се възползва от принудителната пауза и си изкарва треньорски лиценз.

След изтичането на наказанието Давид се връща във футбола, но във Втора дивизия, където подсилва Сигма Оломуц. Помага на отбора да спечели промоция за Висшата лига, но контузия му попречва да играе в елита, а и занапред. Защитникът прекратява кариерата си на 32, а на 34 - и живота си. Защо, още не е съвсем ясно, макар да съобщихме, че е имал дългове, бил е в развод с жена си и вероятно е приемал наркотици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички