Нашименто се появи от пейката, за да спаси Левски срещу Славия


Нашименто се появи от пейката, за да спаси Левски срещу Славия
Снимка: Официален сайт на Левски

11303 0

Отборът на Левски спечели много трудно гостуването си на Славия с 2:0. Срещата от 10-я кръг на efbet Лига на стадиона в "Овча Купел" бе много трудна за играчите на Петър Хубчев, които все пак стигнаха до трите точки.

С тази победа 26-кратните шампиони събират актив от 23 точки, с който временно поне излизат на първото място в първенството, изпреварвайки Лудогорец, който има 21. "Белите" пък остава с 10 точки и са на 8-ата позиция.

През цялата първа част играчите на Петър Хубчев бяха по-добрите на терена, но не можаха да стигнат до попадения. 20' преди края Фелипе Нашименто замени Франко Мазурек и след по-малко от 120 секунди вече бе в прегръдките на своите след технично изпълнение срещу Георги Петков. До края и младият Станислав Иванов се разписа, за да довърши започнатото,

Първата отлична възможност бе за Левски още в 6'. При центриране Мартин Райнов остана напълно сам в малкото наказателно поле, но ударът му с глава бе крайно неточен.

В 15' капитанът на Левски Живко Миланов стреля от пряк свободен удар, но неточно. В 29' Станислав Иванов получи пас от Хали Тиам. Последва пас отново към Миланов, който обаче загуби притежанието на топката.

В добавеното време на първата част се стигна до много тежък сблъсък. При центриране отново към Райнов Георги Петков опита да боксира, но удари в главата Петър Патев и играта бе спряна за няколко минути.

И втората част започна с натиск на гостите. В 50' след добра акция на Франко Мазурек се стигна до пас към Хали Тиам, който отправи мощен шут от разстояние, но над целта. В 52' и Мазурек стреля от разстояние, но по земя и отново неточно.

Левски не спираше да атакува, но така и не намираше път към вратата на Георги Петков. В 62' стражът се спречка с Янис Каргас след нарушение на защитника, за което и двамата бяха санкционирани с жълт картон.

В 71' Фелипе Нашименто замени Мазурек и само две минути по-късно се разписа. Райнов намери Станислав Иванов, който овладя топката, а след това Нашименто я копна, за да преодолее стража на Славия - 0:1.

9' преди края на срещата "сините" пречупиха съперника с втори гол - Станислав Иванов покачи на 0:2.

СЪСТАВИ:

Славия: Петков, Патев, Хуманес, Гамаков, Гамаков, Попадийн, Бенгюзов, Стоев, Шоколаров, Иванов, Велковски, Кръстев

Левски: Миятович, Миланов, Ейолфсон, Каргас, Горанов, Райнов, Тиам, Паулиньо, Иванов, Мазурек, Робърта

Преди мача

Отборът на Славия посреща днес Левски на своя стадион в "Овча Купел" в битка от 10-я кръг на efbet Лига. Двата тима ще премерят сили от 20:00 часа, като "сините" продължават гонитбата с шампиона Лудогорец за първата позиция, а "белите" ще опитат да прекъснат серията си от четири поредни мача без победа.

Към момента Левски изостава само на една точка от "орлите". Играчите на Петър Хубчев заемат втората позиция с 20 точки в актива си след шест победи, две равенства и едно поражение. В същото време Славия се намира на 8-та позиция с 10 точки, като за последно спечелиха в началото на август срещу Етър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички