Левски с пълен обрат и победа над Дунав


Левски с пълен обрат и победа над Дунав
Снимка: Официален сайт на Левски

6630 0

Отборът на Левски постигна много трудна победа като гост над Дунав в Русе с 2:1. "Сините" изоставаха в резултата, но съумяха да постигнат обрат, да вземат трите точки и временно да излезнат на първа позиция в класирането на Първа лига.

През първата част "сините" бяха по-добрият тим на терена, но не успяха да стигнат до попадение. В началото на втората част се стигна до спорна дузпа, като нарушение направи Аймен Белаид. Божидар Васев превърна удара от бялата точка в гол и вдигна феновете на крака.

Последваха обаче силни минути за играчите на Славиша Стоянович и това доведе до пълен обрат. Първо Жерсон Кабрал се възползва от добър пас на Жорди Гомес, а след това холандецът центрира към Холмар Ейолфсон, който с глава донесе трите точки на "сините".

В първите 20' на срещата липсваха интересните положения. Първото такова дойде едва в 18', когато Габриел Обертан центрира към Станислав Костов, но младият нападател на Левски не успя да достигне топката. 

Минута по-късно Ивайло Найденов направи добър пробив по фланга и стреля силно, но Филип Димитров изби с крак.

В 37' се стигна до поредна голова възможност. Давиде Мариани получи в ляво на атаката на Левски и сви към точката за дузпата, където Жерсон Кабрал стреля от движение, но над целта.

Втората част започна страхотно за домакините, които получиха право да изпълнят дузпа, след нарушение на Аймен Белаид. Бранителят на Левски не игра с топката при нарушение, но големият спор на стадиона в Русе бе дали нарушение е в или извън наказателното поле. Зад топката при наказателния удар застана Божидар Васев, който откри резултата.

В 58' обаче Левски бързо върна допуснатото попадение. Жорди Гомес спря топката за Кабрал, който с удар от движение от над 20 метра "препарира" Димитров - 1:1.

След 75' Левски наложи натиск, който се "отплати" с гол 3' по-късно. Габриел Обертан едва не счупи напречната греда с далечен удар, а при последвалото центриране Холмар Ейолфсон бе най-съобразителен и направи обрата на стадиона в Русе пълен.

Състави:

Дунав: Филип Димитров; Христо Попадийн, Георги Динков, Мартин Ковачев, Божидар Васев; Петър Патев; Борислав Балджийски, Светослав Ковачев; Мухамеду Мустафа, Бранимир Костадинов

Левски: Мартин Полачек; Ивайло Найденов, Холмар Ейолфсон, Аймен Белаид, Милош Цветкович; Жорди Гомес, Кали Тиам; Габриел Обертан, Давиде Мариани, Жерсон Кабрал; Станислав Костов

Преди мача

Отборът на Левски гостува на Дунав в Русе в среща от 4-я кръг на Първа лига. При евентуална победа днес момчетата на Славиша Стоянович ще се изкачат поне за 24 часа на първото място, като ще изпреварят големия си съперник ЦСКА.

От началото на кампанията "сините" са с две победи - срещу Ботев Пловдив и Ботев Враца, а във втория кръг направиха равенство с Черно море на Герена.

Новият треньор на столичния тим няма да може да разчита на Давид Яблонски, Иван Горанов, Серджиу Буш, Антони Белмонт, Филипе Нашименто и Деян Иванов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички