Левски има доказателства, че клубът е създаден 1911г. и обявиха кога ще открият музея


Левски има доказателства, че клубът е създаден 1911г. и обявиха кога ще открият музея
Снимка: Официален сайт на Левски

3160 0

На специална пресконференция на стадион "Георги Аспарухов" бяха представени част от експонатите, които ще бъдат в музея на Левски. Официалното откриване на клубната експозиция ще бъде на 2 октомври от 19:14 часа, като тя е разположена в Сектор „А“ непосредствено до официалния магазин.

На официалното откриване ще бъде показан учредителния протокол, който доказва, че клубът е основан на 10 май 1911 година. Както е известно самата регистрация на клуба е от 24 май 1914 - датата, която се води за рождена на клуба.

„Сдружението притежава проткол №1 от 1911 година, но ще го покажем при откриването на експозицията. Той не е в най-доброто си състояние. Там пише, че Левски е основна на 10 май 1911 година съгласно учредителния протокол”, коментира Илия Христов - председател на сдружение „Сини сърца”, което е инициатор на осъществяването на проекта.

„Притежаваме над 200 документа, свързани с историята на Левски. 1911 година, има такъв протокол наистина сдружението го притежава. Ще го покажем само в деня на откриването на експозицията, защото документът не е в най-доброто състояние. Ще ви покажа още документи и защо в един момент клубът започва да празнува през 1914 година. Без съмнение - Левски е основан на 10 май 1911 година. Левски винаги е изповядвал ценности. Затова сме направили клубна експозиция, тя трябва да възпитава по някакъв начин. Всеки да разбере какво е Левски. Левски е ценност. Левски изповядва точно определени ценности, които през години са забравени и потъпкани", допълни Христов.

Вчера "сините" отстраниха отбора на Спартак Варна и се класираха на 1/8-финалите за Купата. Ето какво заяви Петър Хубчев след двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички