Колев посочи основната причина Васил Божков да се ангажира с Левски


Колев посочи основната причина Васил Божков да се ангажира с Левски

4315 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обясни защо фирмите на Васил Божков се заеха с финансовото оздравяване на клуба и каква е била неговата мотивация, след като по-рано се появи информация, че синът му е бил против да се ангажира с това.

"Според мен основната причина, групата компании около Васил Божков да се захване, е потенциалът, който има Левски. Той е дремещ, неизползван и някой трябва да го събуди. Това, разбира се, няма да е лесно, необходим е капиталов ресурс и силен отбор, който да постигне успехи, защото са феновете вече са жадни за тях. И вече има поколения, които не са виждали шампион Левски, а това не е в ДНК-то на клуба. През няколко години сме свикнали да виждаме отбора с трофей и да установява доминация. В момента, в който Левски спечели някакво отличие и се установи някаква по-трайна комуникация с феновете, защото те не са само в България, те са и в чужбина. Ние ще събудим този потенциал, за да го използваме и да се превърне в печеливш бизнес", заяви той пред Колев.

На въпрос дали в основата стои Васил Божков, Колев отговори: "В основата на реализирането на този потенциал няма как да е една личност, а екип от хора, които знаят какво правят. Пак казвам няма да е лесно, но едно от основните неща, които трябва да се случат, за да се събуди този потенциал не е фокусът върху една личност, а работата по установяването на това кои са левскари, къде се намират, с какво образование са. И след това да можем да говорим с всеки от тях, на техния език. Тогава би трябвало нещата да започнат да се случват. Разбира се, има много работа и по това да започнем да изграждаме футболсити в академията. Не само като футболисти, а и като хора, защото работата с деца е огромна отговорност. Те трябва да станат левскари, дори и да не станат играчи. След време да се върнат, да си купят билет и да подкрепят отбора. Така че има много работа.

Относно това дали има поствен някакъв финансов лимит: Не бих казал, че има лимит. Тук става въпрос за добра стратегия и планиране. Ако някой очаква върху Левски да се изсипе някакъв златен дъжд с пари и всеки да си получи дължимото без изобщо да се направи преоценка, няма да се случи. За всяка една стотинка ще се борим, както е модорено да се казва и от тук нататък Левски ще се опита да си изчисти имиджа си на некоректен партньор и да изгради добро име".

Какво още заяви Колев за финансовото състояние на клуба - вижте в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички