Павел Колев: Бяхме много близо до това да изгубим част от футболистите


Павел Колев: Бяхме много близо до това да изгубим част от футболистите
Снимка: БГНЕС

2570 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев отново говори за състоянието на клуба и плановете, които има той и цялото ръководството за финансовото оздравяване на "сините". 

На въпрос дали трябва да е обидна думата "спасение" в този момент Колев отговори: По-скоро е предизвикателство, не виждам защо трябва да е обидно. За съжаление, в днешно време клубовете са и фирми, освен всичко друго. Когато са в тежко състояние, няма друг термин освен спасение. Чисто метафорично, разбира се, Левски има нужда от доста неща, за да стигне до него. Процесът ще е дълъг и ще има много трудности по пътя", заяви той пред БНТ.  

"Аз вече няколко пъти казах, че ситуацията бе доста тежка, когато влязох. Един професионален клуб е една сложна система с обвързани отдели и за съжаление ситуацията бе доста критична. Истината е, че беше на няколко месеца от това да се прости с един от най-сериозни си активи. Не с най-сериозния, защото това винаги е бил публиката. Вторият по ценност са играчите, а когато не си получават заплатите, имат право да си тръгнат., Особено това важи за чужденците, няма кога да се лъжем. Когато трудно осъзнават какво значи Левски - като клуб с традиции. Когато не си получат парите, си събират багажа и си тръгват. И това е по-малкият проблем, по-големият е, че след това заведжат дела и обикновено ги печелят. И за клуба става тежко. От тази гледна точка бяхме близо да се простим с някои от играчите", разкри Колев.

Той допълни, че дълговете вече са под 30 млн. лева, но не са и 24 млн., както бе отчетено в годишния финансов доклад. "Плановете са систематично да се погасяват задълженията и това вече започна Дълговете са намалели,вече са под 30 млн., но не и са тези 24 млн., за съжаление, не сме стигнали това ниво. Всеки ден е тежка битка и разговори с тези, на които им дължим пари. Всичко става с комуникация и разсрочване. Това е сложна част, защото докато се опитваме да въведем финансова дисциплина сме дължини да се съобразяваме с високите очаквания и да изградим силен отбор.

А какво заяви Георги Дерменджиев преди дербито с Лудогорец, което е в неделя - вижте в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички