Карнер: Играем, сякаш теренът гори, можем да сме шампиони


Карнер: Играем, сякаш теренът гори, можем да сме шампиони

1248 0

Максимилиан Карнер бързо се утвърди като основна фигура в дефанзивния вал на "Левски" и голът му във вратата на Черно море е върхът в представянето му до момента. След мача с варненци австриецът говори пред "7 дни спорт" за емоциите от отбелязания гол, чувството да си на първото място в класирането и за това как "Левски" може да го запази до края на сезона.

Макс, как видя мача отвътре?

- Беше много трудна среща, напрегната и интензивна. Имахме повече голови положения от "Черно море", реализирахме едно и успехът е за нас. Разбира се, щастливи сме.

Коя беше най-трудната част в двубоя?

- Най-трудно беше между 50-ата и 70-ата минута, защото изгубихме контрола над мача, но си го върнахме и спечелихме заслужено.

Притеснихте ли се, че може да допуснете изравнителен гол?

- Не, не. Уверен съм в отбора си, всички вярваме един в друг и няма как да сме се притеснили или да сме се уплашили. Искахме да отбележим още едно попадение, стреляхме към вратата, опитвахме, но не успяхме.

Запазихте първото място в класирането, това ли е най-важното след тази победа?

- Разбира се, щастливи сме, че продължаваме да сме на върха и искаме да останем на него. Много съм щастлив, че сме лидери в първенството, много е приятно да си на първото място.

Как се чувстваш в "Левски" и в България като цяло?

- Много съм щастлив, чувствам се доста удобно, а и отборът ни е много добър. В първенството се разчита много на физическата сила и единоборствата, но целият шампионат е много интересен.

Това ли е основната разлика с австрийската Бундеслига?

- Да, тук се играе по-твърдо, по-агресивно и с повече емоции. В Австрия първенството също е емоционално, но не колкото тук. В "Левски" играем така, сякаш на терена гори огън, и за мен това е много хубаво, прекрасно е.

Защо според теб е така?

- Отдавам го най-вече на феновете, в България феновете на "Левски" са най-добрите. В Австрия има разлика между привържениците на различните клубове, но мисля, че "сините" фенове са по-добри от тези в родината ми.

На какво ниво е "Левски" спрямо предишните ти клубове "Грьодиг" и "Рид"?

- Трудно е да направя такова сравнение. В "Левски" разполагаме с добър отбор, играем добър футбол, конкурентоспособни сме на останалите водещи тимове. Мисля, че "Левски" е на по-високо ниво от предишните ми отбори и трансферът ми тук е крачка напред в кариерата.

Как реши да дойдеш в "Левски"?

- Исках да сменя обстановката, да видя какъв е футболът извън Австрия. Когато чух, че има оферта от "Левски", за мен беше удоволствие да я приема. Знаех много за клуба, за неговата история и традиции, бях запознат с тях, защото "Левски" е известен клуб. Не съм мислил и минута, преди да приема оферта.

Откъде знаеше толкова много за клуба?

- В предишните години "Левски" играеше редовно в европейските турнири и оттам получих много знания за клуба. Както казах, за мен е удоволствие да съм част от "Левски".

Мислиш ли, че тази година "Левски" ще успее да се върне в евротурнирите?

- Трябва да останем спокойни, както в изиграните досега 13 мача. Ще опитаме да продължим да играем по същия начин, както до момента и ако успеем да го направим, може да завършим и на първото място в края на сезона или поне в тройката.

На терена изглеждаш един от най-спокойните, такъв ли си и извън футбола?

- Да, да, много съм спокоен. Това е най-вече, защото вече съм баща, имам син. Преди това не бях толкова спокоен, но вече знам, че вкъщи ме очаква семейството ми, и това е основната причина за спокойствието ми.

Аймен Белаид каза, че двамата сте изградили добро партньорство, защото се разбирате чудесно на английски. Това ли е основната причина?

- С Аймен сме приятели и извън терена, харесвам го много като човек, защото е изключително забавен. Той със сигурност ми е като брат в "Левски".

Отбеляза първия си гол за "Левски", и то на Герена. Какво беше усещането?

- Всички видяха колко емоционално го отпразнувах. Исках да дам нещо в замяна на феновете, защото усещам, че ме харесват, и първият ми гол е много добър подарък. За мен усещането беше много добро.

Чувстваш ли се като един от лидерите на този отбор?

- Лидерите са Веско Минев и Живко Миланов. Аз исках да дойда тук и да бъда част от отбора, всички заедно да ставаме по-добри. Мисля, че целият отбор на "Левски" е съставен от лидери.

Защитата ли е най-силната страна в играта на "Левски"?

- Не само защитниците опазват вратата ни суха, всички в отбора го правим заедно. Хубаво е, че не допускаме много попадения, но това не е заслуга само на хората в отбрана, този успех се дължи на целия отбор. В защита всички се разбираме много добре и това също е важно. Можем само да сме щастливи от този факт.

От началото на сезона пропусна само един мач на отбора, чувстваш ли се уморен?

- След мачовете определено съм уморен, но иначе се чувствам много, много добре.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички