Йовов: Има импулс в играта на Левски


Йовов: Има импулс в играта на Левски
Снимка: БГНЕС

989 0

"Има импулс в играта на Левски, забелязва се една промяна положителна. Трудно е още да се правят генерални изводи от това, което се случва, но, разбира се, имаме една висока летва, която е вдигната, всеки се цели в нея - Лудогорец", коментира бившият играч и директор на "сините" Христо Йовов.

Бижутера сподели мнението си и за актуалната ситуация в българския футбол, както и за новия формат на Първа лига. "Играя за удоволствие в "А" окръжна, в Своге. Естествено, че ми липсва футболът, по-голямата част от съзнателния ми живот е минал в него. За съжаление, може би не е това, което искаме да гледаме в момента всички, но действителността е това и трябва да се съобразим с нея. Може би всички трябва да помислим как можем да променим това нещо. Всички по веригата имат вина - от феновете до президента. Казвам го чисто приятелски, без някакви лоши чувства, всеки трябва да си даде сметка, че нещо не е наред. За мен главният проблем е, че никой не обръща внимание на децата. Всички се целим в рекордите и в успехите, които е постигнал даден клуб и не можем да разберем, че все пак едно бъдеще е в децата".

"Доста объркан е форматът. Даже съвсем случайно вчера разбрах, че евентуално четвъртият можел да играе бараж със седмия за Лига Европа, което за мен не е наред. Иначе като привърженик съм ОК, гледаме доста дербита, повече интересни мачове, особено накрая, когато са разделени. Аз през цялото време съм казвал, че форматът трябва да бъде по-малък, за да има отбори, които са платежоспособни, осигурени финансово, за да се прекратят тези подмятания, които виждаме в медиите, относно уредени мачове, черно тото, което е причина да отблъсна и феновете. Трябва да се направи нещото, за да се гарантира участието на отборите в "А" група, а не да гледаме към края на първенството едни мъчещи се отбори, които всички тайно знаят, че са пред фалит, но го крият", заяви той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички