Иван Вутов: "Левски" го чакат светли дни, Стойчо ще успее, ако...


Иван Вутов: "Левски" го чакат светли дни, Стойчо ще успее, ако...

1625 0

Иван Вутов е един от треньорите, донесли на "Левски" купа и шампионска титла. Това се случва в периода 1992/93 година. Като футболист той има 185 мача в "А" група. Вутов е "Заслужил майстор на спорта" от 1973 г. Водил е редица български отбори, сред които Нефтохимик, Берое, Черноморец. Работил е и в страни като Буркина Фасо, Тунис, Камерун, Оман. Пред "България Днес" 71-годишният специалист анализира ситуацията в любимия си клуб "Левски".

Г-н Вутов, как виждате бившия си клуб "Левски" в битката за титлата?

- Аз отдавна предрекох, че "Левски" ще бъде коренно различен след Нова година. Събитията дори изпревариха думите ми. С това, което се случва в клуба, нещата отиват на много добре. Светли дни чакат "сините". Очаквах есента да са в тройката, но не и че ще са лидери. Имат реални шансове да се преборят с "Лудогорец" за титлата.

Очаквахте ли загубата от последния - "Пирин"?

- Предполагах, че може да се получи някакво фиаско в Благоевград, но чак загуба не съм и предполагал. Истината е, че първенството е оспорвано. Не откъм силната му страна, но радостното е, че всеки може да бие всеки. Най-опасни са по-слабите отбори, защото срещу тях винаги има подценяване. Според мен шампионатът ще премине през още доста обрати до края.

Как приемате идването на новите собственици в "Левски"?

- Позитивно настроен съм към новите собственици. Идват хора с капитали, създава се добра организация. Ще има преценка и по отношение на селекцията, която трябва да се направи. Започва да се обръща внимание на школата. "Сините" бяха принудени в последния сезон да използват доста юноши и видяха, че това е плюс. В "Левски" винаги трябва да има едно ядро от играчи, израснали на "Герена".

Има ли нужда от нови попълнения през зимата?

- Ясно е за всички, че "Левски не успя да намери централен нападател. Другото е помощен материал. Има си основни постове и без тях няма как да бъдеш качествен отбор. Нужен е човек, който да реализира усилията на всички. Също виждам необходимост и от още един сносен полузащитник.

Стойчо Стоев ли е човекът, който ще изведе "Левски" до трофей?

- Стойчо със своята скромност отговаря на моите представи за треньор на "Левски". Той не обича да се бие в гърдите и да дава гръмки изявления. Моят съвет е да запази скромността си и ще успее.

Липсва ли ЦСКА на "Левски"?

- ЦСКА е отбор, който винаги е давал физиономия на "А" група. Голямата интригата в българския футбол е именно между "Левски" и ЦСКА. Не съм компетентен по темата за евентуално обединение между "червените" и "Литекс". Според мен колкото по-бързо ЦСКА изплува до елита, толкова по-добре.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички