Хубчев: Трудно ще пренесем модела на Юнайтед и Барселона тук


Хубчев: Трудно ще пренесем модела на Юнайтед и Барселона тук

2044 0

Старши треньорът на Левски Петър Хубчев изрази мнение, че начинът на тренировки и на поведение на футболистите се е променило много в последни 30 години. Според него тук много трудно би бил приложим модел от водещите европейски клубове, тъй като не се дава толкова много време на треньорите.

"Начинът, по който се тренира и поведението, и възпитанието, е много по-различен от преди. Преди 30 години парите не бяха водещи. Сега, който ми каже, че парите не са най-важното във футбола, просто няма да повярвам. Богатите хора и клубове успяват във футбола, така е и тук. Допускани са и много грешки, финансите са много важни, но и много се злоупотребява с тях", сподели той в интервю за Evima Sport.

"Аз много добре знам, че имидж се гради много дълго време. Бързо може и да се срине. Не се заблуждавам с него. Увереност ми дава начинът, по който работим с екипа ми и момчетата, и това, което мислим, и можем да правим. Тънкият момент е, че във футбола се иска време, за да промениш нещо. В съвременния футболен живот се смята, че трябват 2 или 3 години, за да реализираш своите идеи. Ясно ми е, че в Левски нямам това време.

Нека да мине време да видим дали шефовете на Левски ще удържат на думата си. Когато отборът върви всичко е окей, най-тежко е, когато не вървят нещата, тогава лесно се отказваш от принципите си. Трудно ще пренесем модела на Барсeлона и Юнайтед в страната, в която живеем и нещата, които се случват. Футболът не е изключение от случващото се в страната, а е отражение на цялата действителност. Аз много мразя, като някой каже, че тук е това, аз смятам, че трябва да се опита да се успее и да се направи повече", допълни още специалистът.

А какви са впечатленията на Хубчев от играчите на Левски след първия подготвителен лагер - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама