Хиндлиян: Божков може да намери пари да издържа Левски и без лотарията, стига да има желание


Хиндлиян: Божков може да намери пари да издържа Левски и без лотарията, стига да има желание

3704 0

Председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) на Левски Степан Хиндлиян говори след поредната среща между "сините" привърженици. Хиндлиян изрази мнение, че Васил Божков е способен да издържа клуба и без бизнеса с лотарийните игри, макар и с по-малко финансиране. Шефът на НКП отново заяви, че има разделения в левскарската общност, но организацията не смята да заема конкретна страна в спора между държавата и техния собственик.

„Не знам колко е голям разривът между феновете сега, за да знам дали може да стане по-голям. Основният извод от вчера е, че не е точно обединение думата. От една седмица НКП в мое лице изразяваше своята позиция, че Левски е политически и икономически заложник. Изразявахме тази позиция достатъчно ясно и отчетливо", заяви Хиндлиян.

"Ние заставаме зад бизнес-проблемите на собственика и влизаме в матрицата на политическите зависимости. Тънката разлика е, че Левски работи нормално, стабилизиран е и има обявен собственик. Той не е парашутист за разлика от останалите. В същото време той има бизнес-проблеми. Ако застанем твърдо зад него, значи какво подкрепяме? Неговият бизнес-интерес, а не Левски, има тънка разлика."

„В социалните мрежи е пълно с хора, които призовават за излизане по улиците. Реално, ще видим. Васил Божков каза и на двете срещи, които направи с нас, че ако няма лотария, няма да има финансиране. Той по официални данни е един от най-богатите българи. Ако той е искал да спаси Левски, както твърди и е имал желание да стане работещ проект, то той може да намери начин да го стори това", смята шефът на НКП.

ЗА КАКВО ФЕНОВЕТЕ НА ЛЕВСКИ СА ЕДИНОДУШНИ И ЗА КАКВО РАЗЕДИНЕНИ

"Да, може да му бъде отнет лицензът. Може да бъде променен закона и да не дава тези пари, които дава сега, но ако имаш желание и го казваш, че искаш да спасиш Левски, ще даваш по-малко. Ще се обърнеш към други хора да ти помогнат, към феновете, защото ще го направят, но не както те искат. Някой иска да ни хвърли в огъна. Хората трябва да преценят дали искат да бъдат така използвани. Понеже сме достатъчно диалогични подаваме ръка на Васил Божков и му казваме: Дайте да търсим общ вариант, дайте да седнем и да се разберем. Има ли го този общ вариант или го няма? А не по този начин… Или сте зад мен, или Левски умира. Няма да се уморя да повтарям това. Който иска да ходи да се самозапалва пред Министерски съвет, да ходи. Има едни хора, които са много емоционални и са на гребена на вълната", добави още Хиндлиян.

Междувременно се появиха информации, че проблемите на високо ниво в Левски са на път да провалят силен трансфер на "Герена" (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от На фокус


Ерлинг Холанд с нова порция рекорди, но този път в Шампионска лига

Голямото име днес ще е Ерлинг Холанд - детето-чудо на световния футбол, което изгря на най-голямата европейска ......

Реклама
Реклама